Hirdetés
Archivum

Keretet hirdetett a Gyõr:

:

Hirdetés

Bemutatta a 2011/2012-es keretét a Gyõr együttese, amely új vezetõedzõvel és 7 új igazolással várja a következõ évadot.

Hivatalosan is megerõsítésre került, hogy a Gyõr új vezetõedzõje Fûzy Ákos, segítõje pedig Szentendrei Áron lesz. A csapat legnevesebb erõsítése Renee Montgomery, akit az Egyesült Államok 2012-es Londoni Olimpiára készülõ válogatottjának a bõ keretébe is beválasztottak. A tengerentúli játékos legutóbb Izraelben légióskodott, míg a WNBA-ben a Connecticut Sun alakulatát erõsíti.

A Gyõr másik új légiósa Iva Ciglar lesz, aki Szentpétervárról érkezik, de jól ismerhetjük õt, mivel korábban a Szeged színeiben egy évet már játszott Magyarországon is. A két légiós mellett szintén „nagy név” Nagy-Bujdosó Nóra, aki Pécsrõl teszi át a székhelyét.
 

Az új igazolások sorát erõsíti még a Szegedrõl érkezõ Rasheed Rita, a szolnoki Rubold Eszter, a Baját elhagyó Fürtõs Kata és a Szekszárdról váltó Vincze Viktória. A Gyõr tavalyi keretébõl öten maradtak: Quanitra Hollingsworth, Simon Zsófia, Semsei Barbara, Nagy Dóra és Õri Gyõrgyi.

Tapodi Péter frissen kinevezett klubigazgató a klub hivatalos honlapjának elmondta: ahhoz, hogy európai szinten is meghatározó legyen idõvel a gárda, újabb koncepcióváltásra volt szükségük. Ambiciózus játékosok igazolását emelte ki a szakember, akik segítségével ha nem is azonnal, de három-négy éven belül a kontinens élvonalába juthat a Gyõr.

Hirdetés