Hirdetés
Archivum

Keretet hirdetett a két favorit:

:

Hirdetés

A közelmúltban bemutatta az Egyesült Államok és Ausztrália is a nõi kosárlabda világbajnokságra jelölt keretét. A torna két legnagyobb favoritjának csapathirdetése finoman szólva sem rázta meg a közvéleményt. Mindkét együttesnél a korábbi években megismert alapcsapatot egészítették a szakemberek tehetséges fiatalokkal.
 

A címvédõ Ausztráliánál továbbra is a nagy négyes, Lauren Jackson, Kristi Harrower, Penny Taylor és Belinda Snell, köré épül a keret. Jackson, Taylor és Snell a WNBA-ben remekel a nyáron, de a veterán irányító Harrower is jó formában van, az ausztrál liga legjobbjának választották tavasszal. A rutinosak mellé fiatalok is a tûz közelébe kerültek, közöttük is a legnagyobb érdeklõdés a 18 esztendõs, 203 cm magas Elizabeth Cambage világbajnoki bemutatkozását kíséri.

„Szeretnénk megõrizni helyünket a világ három legjobb csapata között. Most is, mint mindig az érem reményében utazunk a világbajnokságra. Ebben a keretben a kipróbált játékosok mellett hatalmas tehetségek is lehetõséget kapnak. Ez a csapat már nemcsak a jelennek, hanem a jövõnek is szól.” – mondta Carrie Graf, vezetõedzõ.

Az ausztrál VB keret: Tully Bevilaqua, Abby Bishop, Elizabeth Cambage, Hollie Grima, Krstia Harrower, Jenna O’Hea, Lauren Jackson, Erin Phillips, Alicia Poto, Samatha Richards, Belinda Snell, Penny Taylor és Marianna Tolo.
 

A trónkövetelõ Egyesült Államoknál továbbra is Candace Parker pótlása okozza a legnagyobb fejtörést. A WNBA All-Star gáláján már megismert alapcsapat négy játékossal, Jayne Appel, Rebekkah Brunson, Ebony Hoffman és Kia Vaughn szerepvállalásával egészül ki.
 

Az amerikaiak keretébõl a szaksajtó a 23 esztendõs Crystal Langhorne-t hiányolja. Geno Auriemma, vezetõedzõ azzal magyarázta döntését, hogy Parker kiválásával pont a magasság veszett el a keretbõl, így nem egy alacsonyabb játékosra (Langhorne mindössze 188 cm magas és elsõsorban 3-as, 4-es poszton vethetõ be) volt szüksége, hanem olyanokra, akik adottságban pótolni tudják a Los Angeles centerét.
 

Az amerikai keret szeptember elején kezd Washingtonban, és ahogy búcsúznak a WNBA küzdelemitõl a csapatok, úgy csatlakoznak a játékosok a válogatotthoz.

Az amerikai bõ VB keret: Jayne Appel, Seimone Augustus, Alana Beard, Sue Bird, Rebekkah Brunson, Swin Cash, Tamika Catchings, Tina Charles, Shameka Christon, Candice Dupree, Sylvia Fowles, Lindsey Harding, Ebony Hoffman, Asjha Jones, Kara Lawson, Angel McCoughtry, Renee Montgomery, Maya Moore, Candace Parker, Cappie Pondexter, Diana Taurasi, Kia Vaughn, Lindsay Whalen és Candice Wiggins.

A nõi kosárlabda világbajnokságot szeptember 23. és október 3. között rendezik Csehországban.

Hirdetés