Hirdetés
Archivum

Keretet hirdetett a PINKK Pécsi 424:

:

Hirdetés

A PINKK Pécsi 424 együttese is kihirdette keretét a 2019/2020-as évadra. Részletek a klub közleményében.

Forrás: PINKK Pécsi 424 hivatalos honlap

Csapatunk a 2019/2020-as szezonban a Magyar NB1 A csoportos Bajnokság mellett ismét elindul az EWBL sorozatában is. Hazai mérkõzéseinket továbbra is a Kozármisleny Városi Sportcsarnokban játsszuk.
A tavalyi csapat játékoskeretébõl az elõttünk álló szezonban is PINKK mezben szerepel Szücs Lilla, Jáhni Zsófia, Vári Zita, Zsilinszki Lilla, Szabó Laura és Séra Nikolett.

A tavaly megkezdett szakmai koncepciót követve fiatal, tehetséges, motivált Magyar és külföldi játékosok szerzõdtetésével alakítottuk ki keretünket.

A PEAC-Pécs csapatától érkezik Pucz Eszter, valamint a két U20-as válogatott Kovács Kitti és Tenyér Zsófia. Gyõrbõl Chroméj Hajnalka, Szegedrõl Horváth Zsanett is a PINKK Pécsi 424-ben folytatja. Borbás Panni a PINKK-PVSK U23 Amatõr NB1-es csapatunk mellet a felnõtt keretben is helyet kap.

A német Emma Stach a Keltern Európa Kupás csapatától igazolt a PINKK-be. Emma 22 éves, 175 cm magas, 2-1 posztokon szereplõ játékos, az amerikai Gonzaga Egyetemen végzett, oszlopos tagja hazája felnõtt válogatottjának.

Az amerikai Shenita Landry (32 éves, 190 cm magas, több poszton bevethetõ) a Temple Egyetemen végzett. A rutinos játékos több európai országban is megfordult már (Németország, Litvánia, Franciaország), a francia Angers csapatától érkezik hozzánk, ahol 14 pont és 7 lepattanó átlagot ért el mérkõzésenként.

Tetyana Yurkevichus (24 éves, 188 cm magas, 4-5 poszt) szerzõdtetésével teljessé vált a 2019/2020-as bajnokság NB1 A csoportos keretünk. Tetyana Ukrán 3X3-as válogatott tagja. A tavalyi szezont a lengyel Siedice csapatában kezdte, januártól az ukrán bajnokságban (Ivano-Frankivsk) szerepelt, ahol 11,6 pontot, 11,5 lepattanót átlagolt mérkõzésenként.

A mögöttünk hagyott szezonban csapatunk szereplése felemás képet mutatott, mig õsszel szoros, a közönségünk számára szórakoztató mérkõzéseket játszottunk, tavaszra teljesen elfogytunk. Ezért -Laczka Miklóssal egyeztetve- döntöttünk a vezetõedzõ váltás mellett. Azóta a Sopron Basket szakmai stábjában munkát kapó Laczka Miklósnak ezúton is sok sikert kívánunk.

Marossy Gergely személyében találtuk meg az új vezetõedzõnket, aki Budapestrõl érkezik hozzánk. Gergely 48 éves, több mint 20 éve dolgozik a magyar kosárlabdában, 3 éves szerzõdést kötöttünk vele.
A szakmai stábunkban a továbbiakban is számíthatunk Veréb Viktor, Szabó Dorottya, Dr Papp Zsolt és Tereki Péter segítõ munkájára.
 

Hirdetés