Hirdetés
Archivum

Keretet hirdetett a Sopron:

:

Hirdetés

Az UNIQA-Euroleasing Sopron együttese a hivatalos honlapján bemutatta a 2012/2013-as szezon induló keretét.

A Sopron elmúlt szezonban megismert keretébõl elkötelezte magát a folytatás mellett Fegyverneky Zsófia, Zavecz Hanna és Licskai Zsófia, aki további két évre írt alá. A tavalyi csapatból Sara Krnjic, Szabó Fanni és Böröndy Vivien pedig érvényes szerzõdéssel rendelkezik az elõttünk álló évadra is. Ami az új érkezõket illeti, a ZTE együttesébõl visszatér a bedobó Zsovár Orsolya. A három légiós pedig Anita Teilane, Jelena Milovanovic és Shenise Johnson lesz. Távozik az együttestõl Horti Dóra, Oleksandra Kurasova, Németh Bernadett, Fûrész Dia és Czank Tímea.

A 4-5-ös poszton bevethetõ 26 éves Teilane – aki Zane Tamane húga – 15.9 pontot, 9 lepattanót és 3.8 gólpasszt átlagolt a Vasas együttesében. Milovanovic a Szpartak Moszkvától tér vissza, ahol felemás szezon van a háta mögött. Az Euroligában 13 találkozón 6.6 pontot és 1.7 lepattanót átlagolt. Január 28-án a Taranto elleni csoportmérkõzésen azonban lábközépcsont törést szenvedett. Milovanovic felépülése a vártnál tovább tartott, tavasszal nem játszhatott és a lábát április 5-én meg is mûtötték Izraelben.

Az amerikai hátvéd Shenise Johnson neve pedig azoknak lehet ismerõs, akik követték a tengerentúli egyetemi bajnokság és késõbb WNBA draft eseményeit. Johnson a University of Miami színeiben az utolsó egyetemi évében 16.8 pontot, 7.9 lepattanót és 4.5 gólpasszt átlagolt. A WNBA drafton pedig az ötödik helyen kelt el, a játékjogát a San Antonio Silver Stars szerezte meg. Shenise Johnson szombatról vasárnapra virradóra a WNBA elõszezonjában le is játszotta elsõ mérkõzését új csapata színeiben, ahol 26 perc alatt 11 pont, 5 lepattanó és 2 gólpassz került a neve mellé.

A fiatalok közül Doncsecs Kittire és amennyiben egészséges Vágvölgyi Petrára számítanak a felnõtt csapatnál, de a Soproni Darazsak Akadémiáról a szezon közben akár több fiatal is lehetõséget kaphat – olvasható a klub honlapján.

Hirdetés