Hirdetés
Archivum

Keretet hirdetett legerõsebb EB-selejtezõbeli riválisunk:

:

Hirdetés

A fehérorosz válogatott új szövetségi kapitánya Rimantas Grigas kihirdette a csapat bõ, 25 fõs keretét az Európa-bajnoki selejtezõkre. A keretben helyet kapott a nyáron a WNBA-ben szereplõ Yelena Leuchanka is.

A fehéroroszoknál a tavalyi rosszul sikerült EB szereplés után kisebb vérfrissítésre került sor. Távozott az EB-bronzérmes, világbajnoki negyedik, olimpiai résztvevõ együttes sikerkapitánya Anatoli Buyalski, illetve visszavonult a gárda elnyûhetetlen irányítója Natallia Marchanka.

A kispadra a Jekatyerinburgnál másodedzõként dolgozó Rimantas Grigas ült le, aki nem hozott nagy változásokat. Az összes nagy név, köztük Leuchanka és Veremejenka is helyet kapott a 25 fõs bõ keretben. Közülük Leuchanka neve meglepõ, mivel a sztárcenter aláírt az Atlanta Dream-hez, így a selejtezõk alatt WNBA kötelezettségei lennének. Leuchanka azonban már a tengerentúli szerzõdése aláírásakor jelezte, hogy szeretne segíteni a válogatottnak és jelen pillanatban is zajlanak a tárgyalások ennek a módjáról.

Mondani sem kell, jelentõsen növelné az esélyeinket, ha végül Leuchanka nem tudna a nemzeti csapat rendelkezésére állni. Az EB-selejtezõk során az A-csoportban a fehéroroszokon és a mieinken kívül Izrael, Portugália és Ukrajna legjobbjai szerepelnek.

A fehérorosz válogatott 25 fõs bõ kerete: Anastasia Veremejenka (Nagyezsda Orenburg), Yelena Leuchanka (Jekatyerinburg), Marina Kress (Botas), Natalia Trafimova (Matizol Lider), Yuliya Rytikova (Dinamo Kurszk), Tatsiana Likhtarovich (VICI-Aistes), Tatyana Troina (Nantes Reze), Aleksandra Tarasova (VS Praha), Elena Novikova (Energia Ivanovo), Alla Muravskaya (TTT Riga), Nataliya Anufriyenka, Svetlana Valko, Viktoria Gasper, Ekaterina Snytina, Natalia Baklaga, Marina Ivashenko, Nadezhda Nadezhko (Horizont Minszk), Zhanna Gorodeckaya, Olga Istelecova, Nadezhda Yakovic, Viktoria Pantyoh (Minsk 2006), Maria Filonchyk, Ekaterina Kashlei, Maria Popova (Olimpia Grodno), Anna Kalento (Berezina-RCOR).

Hirdetés