Hirdetés
Nagyvilág

Keretet hirdetett USA az Amerika-bajnokságra:

:

Hirdetés

Vasárnap veszi kezdetét Puerto Ricóban a 2019-es Amerika-bajnokság. Az Egyesült Államok válogatottja kihirdette utazó keretét a tornára.

Az amerikai női válogatott életében új időszámítás kezdődött nyáron, amikor bejelentették, hogy a válogatott egész évben hosszabb-rövidebb összetartásokkal versenyzeni fog. Ráadásul nyolcan szerződésben vállalták, ha a WNBA-s kötelezettségeikkel nem ütközik a válogatott program, akkor minden alkalommal Dawn Staley rendelkezésére állnak. Még zajlanak a WNBA elődöntői, de négyen, Sue Bird (Seattle Storm), Skylar Diggins-Smith (Dallas Wings), Sylvia Fowles (Minnesota Lynx) és Diana Taurasi (Phoenix Mercury) ott voltak közülük Miamiban a felkészülés keddi kezdetén.

A fent kiemelt négy klasszisból Sylvia Fowles (Minnesota Lynx) végül az utazó keretbe is bekerült. Az USA toronymagas favorit lesz az amerikai kontinenstornán, hiszen a hiányzók ellenére bombaerős csapattal állnak ki. Fowles mellett a gárdát Tina Charles (New York Liberty) Jordin Canada (Seattle Storm), Napheesa Collier (Minnesota Lynx), Diamond DeShields (Chicago Sky), Stefanie Dolson (Chicago Sky), Olivia Nelson-Ododa (University of Connecticut), Arike Ogunbowale (Dallas Wings), Katie Lou Samuelson (Chicago Sky), Khadijah Sessions (Kouvot, Finnország), Brittney Sykes (Atlanta Dream) és Elizabeth Williams (Atlanta Dream) alkotja.

A 10 csapatos tornán a csoportkörben Argentína, Brazília, Kolumbia és Paraguay lesznek USA riválisai. Közülük Brazília azért pikáns, mivel nyáron a Pánamerikai Játékokon Erika de Souzáék a döntőben legyőzték az Egyesült Államok fiatal, magasan jegyzett egyetemistákból álló alakulatát. A kontinenstornán a másik csoportot a címvédő Kanada, Kuba, Dominikai Köztársaság, Mexikó és a házigazda Puerto Rico alkotja.

Hirdetés