Hirdetés
Archivum

Keretet szûkített Ausztrália, Cayla George is a 15 játékos között:

:

Hirdetés

Július 5-én kezdõdök az ausztrál válogatott utolsó összetartása a Riói Olimpia elõtt. Brendan Joyce szövetségi kapitány kihirdette a 15 fõs szûkített keretét, melyben az UNIQA Sopron leendõ centere Cayla George is helyet kapott.

Az ausztrálok keretébõl Sara Blicavs és Abby Bishop került ki az utolsó keretszûkítés alkalmával. Mind a ketten kisebb sérüléssel bajlódnak, Bishop a WNBA-ben is hagyott ki mérkõzéseket és a szakmai stáb nem akarta kockáztatni a szereplésüket. Blicavs és Bishop játékáról Joyce úgy nyilatkozott, hogy természetesen nem feledkezik meg róluk és ha bármilyen váratlan esemény történik a keretben lévõ játékosokkal, akár vissza is hívhatja õket.

Az ausztrálok keddtõl 12 játékossal készülnek az olimpiára és a három WNBA játékosuk Penny Taylor, Erin Phillips, illetve Rebecca Allen július 23-án csatlakozik be a munkába. A korábbi összetartások alkalmával az ausztrálok voltak Japánban, illetve itt Európában. Ezúttal végig maradnak saját kontinensükön és július 26-án utaznak majd az általunk is beharangozott szupertornára az Egyesült Államokba. Ezt követõen szûkítik a keretet 12 játékosra.

Az ausztrálok 15 fõs keretében Cayla George személyében az UNIQA Sopron leendõ centere is szerepel. Természetesen még korai találgatni az olimpiai keretrõl, de az elmúlt napok döntései után azt lehet mondani: jó esélyei vannak a riói részvételre.

Az ausztrálok 15 fõs válogatott kerete: Rebecca Allen, Suzy Batkovic, Natalie Burton, Elizabeth Cambage, Katie Rae Ebzery, Cayla George, Laura Hodges, Rachel Jarry, Tessa Lavey, Tess Madgen, Leilani Mitchell, Erin Phillips, Stephanie Talbot, Penny Taylor és Marianna Tolo.
 

Hirdetés