Hirdetés
Archivum

Keretszûkítés a salamancai torna után:

:

Hirdetés

Geno Auriemma, az Egyesült Államok nõi kosárlabda válogatottjának mestere, a salamancai torna után kihirdette az elsõ keretszûkítés eredményeit, így 17 játékos helyett már csak 14-en készülnek tovább a csapattal. A végleges 12-es keretrõl viszont csak kedden este születik döntés.

Jayne Appel (San Antonio Silver Stars), Seimone Augustus (Minnesota Lynx), Sue Bird (Seattle Storm), Swin Cash (Seattle Storm), Tamika Catchings (Indiana Fever), Tina Charles (Connecticut Sun), Candice Dupree (Phoenix Mercury), Sylvia Fowles (Chicago Sky), Asjha Jones (Connecticut Sun), Kara Lawson (Connecticut Sun), Angel McCoughtry (Atlanta Dream), Maya Moore (University of Connecticut), Diana Taurasi (Phoenix Mercury) és Lindsay Whalen (Minnesota Lynx) összeállításban folytatja a felkészülést a világbajnokságra az Egyesült Államok Geno Auriemma vasárnapi keretszûkítése után.

„A 14 fõs keret már sokkal jobb, mint a 17 fõs, de még mindig nincs meg az ideális 12-es összeállítás. A következõ napok feladata, hogy kialakítsuk azt a keretet. Erre Csehországban az edzéseink alkalmával lesz is lehetõségünk.” – mondta Auriemma.
 

Az amerikai szakmai stábnak még lesz bõven munkája, a múlt heti meggyõzõ hartfordi teljesítmény után Salamancában finoman szólva is akadozott a gépezet.


„Messze nem védekeztünk olyan jól, mint Hartfordban Ausztrália ellen. Az erõnlétünk a hosszú utazás után még nem volt az igazi és a lepattanózásunk, különösen a támadó lepattanók megszerzése terén is komoly problémák mutatkoztak. Emellett pontosan tudtuk az ausztrálokról, hogy jól büntetõznek, de mi mégis sok szabálytalanságot követtünk el. Lényegében könnyû kosarakat adtunk nekik és a második esélybõl is rengeteg lehetõségük volt. Ennyi hiba mellett, egy jó csapat ellen, nincs esély a gyõzelemre.”
– értékelte a pénteki vereséget Auriemma.

Szombaton Szenegál ellen meg sem kellett izzadniuk Taurasiéknak. A 93-51-es siker után is visszafogott volt a mester.

„Jobban védekeztünk, mint elõzõ este. Természetesen nem lehet egy lapon említeni a két ellenfelet, de ettõl függetlenül érezhetõ volt az elõrelépés. Azt be kell látnunk, hogy ha nem védekezünk kiemelkedõen, akkor nem tudjuk elérni a célunkat, a világbajnoki címet.” – jelentette ki szombaton a szövetségi kapitány.

Az amerikaiak a salamancai torna után Csehországba utaztak, ahol már a VB helyszínén folytatják a felkészülést.

Hirdetés