Hirdetés
Archivum

Keretszûkítés a spanyoloknál Burgos után:

:

Hirdetés

A burgosi tornát követõen, melyen a magyar válogatott is szerepelt, Lucas Mondelo spanyol szövetségi kapitány két fõvel szûkítette a keretet. Az Európa-bajnokság címvédõje Zaragozában folytatja a felkészülést.

Fotó: FEB

Fotó: FEB

A spanyolok két gyõzelmet arattak a burgosi nemzetközi tornán. Az elõdöntõben a letteket verték nagyon simán 77-51-re, majd a fináléban egy küzdelmes meccsen 58-55-re múlták felül a törököket. Lucas Mondelo María Araujo és Nogaye Lo munkáját köszönte meg a hétvégi tapasztalatok alapján.

“Mind a ketten remek munkát végeztek. Ezek a döntések igazán apróságokon múlnak. Mind a ketten fiatal játékosok, akik a látókörünkben maradnak. Ott lesz elõttük az esély, hogy válogatottak legyenek. Most nem kerültek be a 12 fõs keretbe, de biztos vagyok benne, hogy a késõbbiekben erre még lesz módjuk.” – fogalmazott Lucas Mondelo.

A 180 cm magas 21 éves María Araujo két éve az U20-as Európa-bajnokság MVP-je volt és a pályafutását agy krakkói kitérõ után a bajnoki címvédõ Gironánál folytatja. Itt majd az Euroligában is megmutathatja magát. A szintén 21 éves Nogaye Lo egy feltörekvõ center. A 191 cm magas, mozgékony, jó kezû játékos a Gernika csapatát erõsíti jövõre.

A spanyolok hétfõn délutántól 15 fõvel Zaragozában folytatják a felkészülést. Csatlakozik az együtteshez a WNBA-bõl a centerük Astou Ndour. A hétvégén egy bombaerõs tornát rendeznek Oroszország, Olaszország és Belgium részvételével.

A spanyol válogatott 15 fõs kerete: Andrea Vilaró, Laura Nicholls, Cris Ouviña, Silvia Domínguez, Laia Palau, Marta Xargay, Leo Rodríguez, Tamara Abalde, Georgina Bahí, Anna Cruz, María Pina, Queralt Casas, María Conde, Laura Gil és Astou Ndour.

Hirdetés