Hirdetés
USA

Késő este bajnokot avathatnak a WNBA-ben:

:

Hirdetés

Vasárnap 21 órától rendezik a WNBA döntőjének negyedik mérkőzését. A Chicago Sky fogadja a Phoenix Mercury-t. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban 2-1-re vezet a Sky, így késő este hazai közönség előtt megszerezhetik a bajnoki címet.

A párharc harmadik mérkőzését 86-50-re nyerte a Chicago Sky. Sok rekordot megdöntött az az összecsapás. Soha ekkora különbség nem alakult ki két gárda között WNBA döntő mérkőzésen. A Phoenix Mercury kezdőcsapata mindössze 31 pontot szerzett. Mindössze 25.8%-kal dobtak mezőnyből a játékosaik, ami negatív rekord a finálék 25 éves történetét nézve.

A statisztikát figyelve láthatjuk, hogy a Sky mezőnyből kereken 50%-al dobott, a 60-ból 30 kísérlete sikeres lett. A Mercury mezőnymutatóját már kiemeltük. A hazaiak 34-33-ra nyerték a lepattanócsatát és a 12 eladott labdájukra 13 szerzett jutott. A Mercury-nál ugyanez az arány 17 eladott labda és 8 szerzett volt.

Fotó: WNBA

James Wade, a Sky edzője igyekezett a sajtótájékoztatóján elkerülni, hogy esélyesnek nevezze csapatát. Sőt azt sem mondta ki, hogy a momentum náluk lenne. Inkább úgy fogalmazott, hogy “a Mercury-nál biztos nincs.” A szakember elsősorban a padot dicsérte, akik még tovább tudták növelni az előnyt. A cserékre szükség is lesz, hiszen egy hét alatt a negyedik meccset vívják a csapatok.

A Sky kiválóan védekezett. A második meccset eldöntő Brittney Griner-t négy ponton tartották pénteken az első félidőben. Eközben chicagói oldalon ismét remekelt Kahleah Copper, aki az első 20 percben 20 pontot szerzett és a vezetésével le is szakították a riválisukat. A szezon második felében a Sky-nál óriási hangsúlyt fektettek a védekezésre, ami megtette hatását. A play-off során átlagban 10 ponttal kaptak kevesebbet, mint az alapszakasz találkozókon.

Candace Parker még a Los Angeles Sparks csapatával kétszer volt 2-1-es előnyben döntőben, 2016-ban és 2017-ben. Egyik alkalommal sem sikerült lezárni a párharcot. Bár a csapata pénteki teljesítménye most finoman szólva is több, mint bizakodásra ad okot. Azt Parker kiemelte: “nem fogjuk minden este 50 ponton tartani őket.” Egy olyan csapatnál, mint a Mercury, mely Diana Taurasi, Skylar Diggins-Smith és az előbb kiemelt Brittney Griner köré épül, bármikor benne van az extra teljesítmény.

A vasárnap 21 órakor kezdődő találkozó ÉLŐ STATISZTIKÁJA ITT érhető el, az élőképes közvetítés a WNBA League Pass szolgáltatáson követhető.

Fotó: WNBA

Hirdetés