Hirdetés
Archivum

Két A-csoportos meccs is jön csütörtökön az Euroligában:

:

Hirdetés

Miközben magyar szemmel a B-csoportból a Sopron Basket – Carolo Basket meccsre helyezzük a hangsúlyt, csütörtökön még két találkozót rendeznek a nõi kosárlabda Euroligában. Az A-csoportban kerül sor ezekre. Rövid beharangozó.

Csütörtökön 15 órától fogadja a címvédõ UMMC Jekatyerinburg a francia Villeneuve d’Ascq gárdáját. Itt egyértelmûen favorit az orosz sztárcsapat. A Jekatyerinburg elképesztõ teljesítménnyel hozta le az alapszakasz elsõ felét. Példátlan fölény rajzolódik ki a statisztikákban. A teljesítmény-indexek átlaga terén csapatszinten például egyedüliként a mezõnyben a lélektani 100-as értéket is átlépték. Nem is kicsivel, hiszen 112.9-es mutatóval rendelkeznek. A sztárjaik motiváltan, jó formát mutatva játszanak. A Griner, Vadeeva, Meesseman, McBride, Torrens, Vandersloot hatos kivétel nélkül kétszámjegyû teljesítmény-index átlaggal rendelkezik. Eközben a Villeneuve d’Ascq mély gödörbe került. Az utolsó négy Euroliga meccsüket elveszítették és a bajnokságban is sorra kapják a pofonokat. A 9. helyre csúsztak vissza a tabellán. Ennek megfelelõen óriási bravúr lenne egy szoros eredmény kialakítása a részükrõl.

Este 20 óra 30 perctõl jön a Famila Schio és a Castors Braine csatája. A még nyeretlen olasz csapat utolsó esélyét ragadhatja meg, hogy versenyben maradjon a csoportjában. Emiatt kifejezetten éles, nagy iramú meccsre készülhetünk. A Schio Allie Quigley érkezése óta egyre versenyképesebb, de nemzetközi szinten még így sem jött össze az idei elsõ siker. Az elsõ fordulóban 63-60-ra kaptak ki Belgiumban. A Castors Braine alakulatának ez az egyetlen gyõzelme idén. Különösebben a belgák sem lehetnek elégedettek. Ugyan volt még két egylabdás meccsük a Villeneuve d’Ascq, illetve az Orenburg ellen, de a nagy õszi fogadkozásukból nem sok látszódik. A korábbi évekhez hasonlóan ez a csapat idén is elmarad az Euroliga nívójától. A legtöbb statisztikai mutatóban az utolsó vagy az utolsó elõtti pozícióban állnak és Celeste Trahan Davis-t leszámítva ütõképes egyéni teljesítményt sem láthattunk náluk.

Hirdetés