Hirdetés
Európa

Két bajnoki vereség után javítanának Krivacevic Tijanáék:

:

Hirdetés

Csütörtökön az Európa Kupa 5. fordulójában Krivacevic Tijana csapata a Ramla a lengyel Gorzow otthonában lép pályára. Nagy csata várható és a továbbjutás szempontjából sokat érne egy idegenbeli bravúr.

A válogatott szünet után Izraelben két bajnoki fordulót is beiktattak a programba és mindkét alkalommal alulmaradt a Ramla. A jelenlegi legnagyobb rangadón az Ashdod alakulatától szenvedtek 73-64-es vereséget majd, a Ramat Gan nyert ellenük nem mindennapi csatában 82-80-ra.

Krivacevic Tijana a múlt csütörtöki 73-64-es vereség alkalmával 37 percet töltött a pályán, 8 pont és 6 lepattanó került a statisztikai lapjára. A hétfői szoros vereség során pedig 36 perc alatt dupla-duplát (12 pont, 10 lepattanó) szállított.

A két találkozóban közös, hogy egyik alkalommal sem érte el a csapat mezőnymutatója a 40%-ot. Magas posztokat nézve Krivacevic Tijana volt az egyetlen biztos pont. A riválisok lényegesen több variációs lehetőséggel dolgoztak. Hiába volt mindkét alkalommal több szerzett és kevesebb eladott labdája a Ramlának, ezekből csak egy-egyszer sikerült támadásban profitálni.

Októberben 71-70-re győzte le a Ramla a Gorzow együttesét. Mindössze a második tétmeccse volt az izraeli bajnoknak idén. Ennek ellenére sikerült az eladott labdák számát rendkívül alacsonyan tartani (8), míg az ellenfél 24 ilyen hibával zárt és ezekből 23 pontot szereztek Krivacevic Tijanáék. Ekkor még elsősorban az egyéni megoldások domináltak támadásban, de a 14 támadó-lepattanóval és a második esélyből szerzett 10 ponttal ezt ellensúlyozta a Ramla. Ezekre az erényekre építve ezúttal is nyílhat lehetőség a sikerre.

Fotó: Elizur Ramla

Hirdetés