Hirdetés
Archivum

Két edzéssel készült Minszkben a 3×3-as válogatott:

:

Hirdetés

Ahogy arról nagy terjedelemben hírt adtunk, kedden szerencsésen megérkezett a 2019-es Európa Játékok helyszínére a 3×3-as válogatottunk. Süle Krisztina együttese szerdán két edzéssel készült a pénteken kezdõdõ megmérettetésre.

Tartalmas napja volt szerdán a Benke Sára, Böröndy Vivien, Jáhni Zsófia alkotta magyar válogatottnak. A mieinkre a reggeli órákban a hivatalos csapatfotózás várt. Ezeket a felvételeket láthatjuk majd a következõ  napokban a FIBA és az Európa Játékok felületein, illetve a nemzetközi médiamegjelenésekben. Ezt követõen pedig két edzés várt a mieinkre.

A délelõtti foglalkozást Süle Krisztina és Delmis Angéla a sportolói faluban felállított edzõpályán vezényelte. Ennek különlegessége, hogy a magyar küldöttség fõhadiszállása mellett áll. Mivel a “nagy olimpia falujához” hasonlóan minden küldöttség apartmanjainak környékét a saját nemzeti színekkel díszítik, így a 3×3-as edzõpálya éppen magyar zászlókkal van kidekorálva. Ezt láthatjuk az alábbi felvételeken.

Süle Krisztina elmondta lapunknak a helyszínrõl, hogy délutánra kaptak edzéslehetõséget a versenyhelyszínen, a Pavlova Arénában. Mindkét alkalom jól sikerült, a szövetségi kapitány hangsúlyozta, hogy jól mozogtak a lányok. Estére már csak a masszás és a vacsora szerepelt a programban, majd természetesen a pihenésé volt a fõszerep.

Csütörtökön szintén két edzés vár a lányokra. Ezúttal délelõtt dolgozik válogatottunk a Pavlova Arénában és délután a sportolói falu edzõpályáján. Itt a spanyolokkal egy felkészülési mérkõzést is sikerült lekötni, így a pénteki rajt elõtt lesz lehetõség mérkõzés-szituációkat gyakorolni.

Június 21-én, pénteken magyar idõ szerint 8 óra 25 perctõl Csehország ellen debütálnak a magyar lányok. Legközelebb június 22-én, szombaton lépnek pályára Süle Krisztina tanítványai. Ekkor 10 óra 25 perctõl Németország, 12 óra 15 perctõl Románia lesz a rivális.

A csoportokból az elsõ két helyezett jut az egyenes kieséses szakaszba. A negyeddöntõk a vasárnapi pihenõ után június 24-én, hétfõn déltõl indulnak. Ezen a napon már az érmek sorsa is eldõl.

Hirdetés