Hirdetés
Magyarország

Két értékes győzelmet aratott a héten a Sopron:

:

Hirdetés

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Sopron Basket 70-59-re legyőzte a Basket Landes csapatát a hazai rendezésű Euroliga buborékos torna záró mérkőzésén. A soproniak mind a két mérkőzésüket megnyerték a héten és ez jó alapot ad a folytatásra.

“Nagyon büszke vagyok a lányokra. Szépen dolgoztak az egész torna alatt és az azt megelőző időszakban is. Voltak hibák, ezen igyekszünk javítani a későbbiekben.” – kezdte értékelését Gáspár Dávid, vezetőedző az M4 Sportnak nyilatkozva. A szakember a harmadik negyedet, mely során egy pontra felzárkózott a Landes, külön is elemezte.

Korábbi meccseikből kiindulva: nagyon sokszor megtették ezt. Ez el is hangzott az öltözőben. Tudjuk jól, a sportban van ilyen, hogy valamire felkészülünk és a megvalósítás nem sikerül. Visszaesett az agresszivitás, sok könnyű kosarakat kaptunk. Faultproblémák miatt több játékos passzívabbá vált védekezésben. Ez okozta a visszaesést, de örülök, hogy a negyedik negyedre sikerült rendezni a sorokat.

– összegzett Gáspár Dávid.

A két győzelem mellett fontos, hogy mindkét találkozón a végjátékban 10 pontos különbséget alakított ki a Sopron. Erről már Fegyverneky Zsófia beszélt szintén a mérkőzést közvetítő sportcsatornának.

Borzasztóan örülök, hogy két győzelemmel tudtuk zárni ezt a buborékot. Rendkívül fontos szerintem. Tudni kell azt, hogy a csapatból rengeteg játékos februárban játszott utoljára ilyen szintű mérkőzést. Ez teljesen más ritmus, mint amiket eddig játszottunk. Harcoltunk mind a két meccsen, talán ezen a másodikon nem mutattunk jó játékot, de örülök, hogy így is tudtunk nyerni. Az energiával, a beletett munkával nem volt gond és szó szerint ki tudtuk harcolni a győzelmet.

– nyilatkozta a találkozó után az M4 Sportnak a soproniak csapatkapitánya.

Rengeteg a kérdőjel az idei évad kapcsán. Fegyverneky Zsófiánál így arról is érdeklődtek, hogy a jól sikerült nemzetközi rajt után egy kicsit meg lehet-e nyugodni ilyen szempontból.

Megnyugodni soha nem lehet. Mindig a következő meccsre koncentrálunk. Azt tudom csak mondani: nagyon örülök annak, hogy ezt a két meccset megnyertük. Kulcsfontosságú az is, hogy mind a két meccsen ki tudtunk alakítani 10 pont körüli előnyt. Ez a végelszámolásnál számíthat. Láthatja mindenki, hogy mindegyik ki-ki meccs volt, minden csapat nagyon erős. Két értékes győzelmet arattunk.

Fegyverneky Zsófiát saját teljesítményéről is kérdezték. A soproniak klasszisa 30 és fél perc alatt 8 ponttal, 4 gólpasszal és 1 lepattanóval zárt. Mezőnyből mindössze egy dobást hibázott.

“Őszintén megmondom, ha nyerünk, teljesen mindegy ki hogy dob. Örültem, hogy volt egy-két olyan kulcspillanat, amikor tudtam segíteni a csapatnak. Jecának, amikor asszisztot adtam és abból hárompontos született, fontos momentuma volt a végjátéknak. Örülök, amikor betalálok, de nem ez a központi kérdés.” – hangzott az értékelés.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés