Hirdetés
Európa

Két európai klasszis is lehetőséget kapott a WNBA-ben:

:

Hirdetés

Két európai klasszis mutathatja meg magát tavasszal a WNBA-ben. Valeriane Vukosavljevic (Ayayi) a Connecticut Sun, míg Elina Dikaioulaku (Babkina) az Atlanta Dream edzőtáborában szerepelhet.

Valeriane Vukosavljevic (Ayayi) az USK Prahát erősíti itt Európában. A cseh gárdában az Euroligában 29.7 perc alatt 11.9 pontot, 4.1 lepattanót és 2.4 gólpasszt átlagolt. Azzal, hogy Vukosavljevic lehetőséget kapott a Connecticut Sun alakulatánál, az olimpiai selejtezőt sikerrel megvívó francia csapatból már hárman rendelkeznek WNBA-s szerződéssel. Bria Hartley, illetve Marine Johannes is szerepelhet a tengerentúlon. Vukosavljevic 2015-ben az akkor még létező San Antonio Stars alakulatában játszott.

Elina Dikaioulaku (Babkina) az Atlanta Dream edzőtáborában mutathatja meg magát. A lettek klasszisát 2011-ben draftolta a Los Angeles Sparks, de az edzőtáboroknál tovább nem jutott. 2015-ben járt utoljára a WNBA-ben. Jelenleg Törökországban az Adana játékosa, ahol 34 és fél perc alatt 16.32 pontot, 3.35 lepattanót és 5.88 gólpasszt átlagol.

Fotó: Atlanta Dream

Hirdetés