Hirdetés
Európa

Két európai trófea talált gazdára vasárnap:

:

Hirdetés

Vasárnap két trófea gazdára talált Európában. Szerbiában kupagyőztest avattak, Nagy-Britanniában a ligakupára került sor.

Kezdjük a Szerb Kupa négyes döntőjével, melyet Surdulica városában rendeztek. A trófeát a ZKK Kraljevo alakulata hódította el. Az elődöntőben a ZKK Radivoj Korac 78-74-re verte a ZKK Vrbas Medelát. A ZKK Kraljevo pedig a ZKK Novosadska ZKA alakulatánál bizonyult jobbnak 75-69 arányban.

A finálé a Radivoj Korac és Kraljevo között óriási csatát hozott. Még négy perccel a vége előtt 63-59-re ment a Radivoj Korac, végül 67-67 után 9-3-as futással lépett el a  Kraljevo és 3 pontot megőriztek előnyükből. Utolsó másodperces triplát ért el a Radivoj Korac, de a dobás időn túlinak bizonyult. Így lett a vége 76-73-ra.  A győztes gárdában Kimberley Pierre-Louis 16, Anamarija Stojcic 15, míg Shakyla Hill 11 pontot ért el.

Fotó: KSS.rs

A döntő MVP-je az ezüstérmes Radivoj Korac legjobbja, a 23 pontot, 7 lepattanót és 4 gólpasszt jegyző Ljiljan Tomasevic lett. A díjat Nevana Jovanovic adta át.

Fotó: KSS.rs

A brit ligakupa, a Betty Codona WBBL Trophy döntőjét az Emirates Arénában rendezték Glasgow városában. Óriási vita előzte meg a döntőt, miután a WBBL bajnoki meccseit szombaton már törölték. Ugyanakkor a TV-s szerződések miatt a liga vezetői a ligakupát nem mondták le. Az utolsó pillanatig tartottak az egyeztetések, de pályára léptek a felek és egy remek csatával ajándékoztak meg minket.

A Leicester Riders 70-66-ra verte a Durham Palatinates alakulatát. A Leicester 66-62-re vezetett, de innen a Durham még egyenlített 66-66-nál. Az utolsó két percben négy sikeres büntetővel húzta be a sikert a Leicester Riders.

Fotó: WBBL

Az MVP a győztes gárdából 23 ponttal és 7 lepattanóval kiemelkedő Sara Hinriksdottir (Leicester Riders) lett.

Fotó: WBBL

Hirdetés