Hirdetés
Nagyvilág

Két év múlva kezdődik a világbajnokság Sydney-ben:

:

Hirdetés

Napra pontosan két év múlva, 2022. szeptember 22-én kezdődik a 19. női kosárlabda Világbajnokság Sydney-ben. Ez az évforduló minden világverseny előkészületei során egy komoly mérföldkő, mely alkalommal a szervezőbizottság is egy részletes sajtóanyagot adott ki.

Augusztus végére állt fel a teljes szervezőbizottság, melynek élére Melissa King személyében egy a sportban is járatos tapasztalt üzletasszony került. A 12 csapatos seregszemle 2022. szeptember 22. és október 1. között zajlik Sydney-ben az Olimpiai Parkban.

Ausztráliában gyakran hivatkoznak a rendezés kapcsán az 1994-es világbajnokságra, mely új lendületet adott a sportágnak. Az akkori rendezésük előtt egy komoly sportágfejlesztési programot hajtottak végre, aminek mind a mai napig látjuk az eredményét a női szakágban. Azóta öt világbajnokságon és öt olimpián állhattak dobogóra.

A 2022-es rendezést hasonlóan komoly lépcsőfoknak tekintik, igaz már nem elsősorban a sportszakmai fejlesztés terén. Inkább a női szakág népszerűsítésében, a beágyazottságának növelésében és az üzleti alapok megerősítése szempontjából.

Természetesen sehol a világon nincs világverseny a politika nélkül. Új-Dél-Wales állam kormánya egy olyan programot hirdetett, melynek keretében 10 év alatt 10 világversenyt rendeznének. Ebben a sorban a női kosárlabda világbajnokság lesz az egyik. Ennek megfelelően a financiális hátteret is biztosítják az eseményhez.

Hirdetés