Hirdetés
Utánpótlás

Két éve szerzett világbajnoki negyedik helyet az U17-es válogatott:

:

Hirdetés

Két éve, 2018. július 21. és 29. között rendezték Minszkben az U17-es Világbajnokságot, melyen a magyar válogatott negyedik helyet szerzett.

A magyar válogatott keretét Angyal Barbara, Boros Berta, Dombai Réka, Horváth Fruzsina, Kiss Angelika, Kovács Georgina, Mányoky Réka, Szirony Dorina, Tóth Franka, Varga Alíz, Vári Zita és Wentzel Nóra alkotta a tornán.

A válogatottunk a csoportkörben Argentínával, Új-Zélanddal és Spanyolországgal került egy négyesbe. Az argentinokat a nyitó meccsen 85-61-re győzték le a magyar lányok. Ezt a találkozót az Új-Zéland elleni összecsapás követte, ahol nagy küzdelemben 68-60-as sikert ért el válogatottunk. A csoportkört a spanyolok elleni rangadó zárta. Ezt 10 pontos hátrányból felállva az utolsó percben Tóth Franka duplájával nyerte a magyar csapat 57-56-ra.

A csoport első helye a keresztjáték során egy könnyebb ellenfelet hozott. Angola válogatottját 88-48-ra sikerült felülmúlni. A negyeddöntőben Japán következett. A félidőben még riválisunk vezetett 34-28-ra. A harmadik etapban azonban fordított válogatottunk. Az utolsó 10 percnek már 6 pontos előnnyel futottunk neki és a vége 74-62-es siker lett.

Az elődöntőben a későbbi győztes Egyesült Államok érvényesítette fizikális fölényét és 84-39-re nyertek. A 3. helyért Ausztráliával mérkőztek a mieink. A harmadik negyedben 8 ponttal ment válogatottunk, de a záró szakaszban az ausztrálok fordítottak. A magyar csapat összességében remek hetet zárt és sokáig emlékezetes meccseket játszva értékes negyedik helyet szerzett.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés