Hirdetés
Archivum

Két felkészülési meccset vívott Csehország:

:

Hirdetés

Szerdán és csütörtökön összemérte az erejét Prágában az Európa-bajnokságra készülõ cseh válogatott és Portugália. Stefan Svitek együttese mindkét találkozót megnyerte.

A csehek az elsõ összecsapáson 61-49-re múlták felül Portugáliát. Sokáig szoros összecsapás volt. A múlt hétvégi szlovéniai túra után immár harmadik találkozójukat vívó csehek nehezen találták a ritmust. A végjátékban jött ki a felek között a tudáskülönbség a sérült Kateøina Elhotová, Alena Hanu¹ová és a honosított Kia Vaughn nélkül szereplõ hazaiak javára. Krakovièová 12, Adamcová 9, ©tìpánová és Hejdová 8-8 ponttal zárt.

Csütörtökön lényegesen jobb ritmusban játszottak a csehek. A 76-46-os sikerük során már a 24-9-es elsõ negyedben állva hagyták a riválisukat. Adamcová 12, ©tìpánová és Krakovièová 11-11 egységig jutott.

“A mai után már elégedettebb vagyok. Sokkal ponterõsebbek voltunk, de még mindig nagyon kétarcú a csapat. A kezdõk jól játszottak, még a második félidõben is. Jól mozgott a labda, jól alakítottuk ki a helyzeteket és pontosan dobtunk. Amikor azonban a padról érkezõket nézem, kicsit csalódott vagyok. Ilyenkor visszaesett a teljesítményünk és ezen mindenképpen javítanunk kell. Nem lehet ennyire visszaesni, ha elkezdünk rotálni. Nem lehetek tehát teljesen elégedett. Még két hetünk van öt meccsel, hogy javuljunk.” – nyilatkozta Stefan Svitek szövetségi kapitány.

Hirdetés