Hirdetés
Magyarország

Két fontos megmérettetés között a TFSE-MTK együttese – Magyar Biankát kérdeztük:

:

Fotó: tfse.sport.hu

Hirdetés

Az első forduló rangadóján a TFSE-MTK fogadta a PEAC-Pécs együttesét, ahol a hazaiak szenvedtek vereséget. Szerdán újabb megmérettetés várja a budapesti alakulatot, hiszen a magyar bajnok – Sopron Basket – látogat el hozzájuk, a bajnokság második fordulójának alkalmával.

Szeptember 29., szerda
18:30 TFSE-MTK – Sopron Basket
Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok
Játékvezetők: Csabai-Kaskötő Brigitta, Varga-Záray Katalin, Major Ádám (Dernei Gábor)

A TFSE-MTK vezetőedzőjét – Magyar Biankát – kértük fel, hogy előszőr is értékelje a vasárnapi, PEAC ellen nyújtott teljesítményüket.

“Szerettünk volna már az első fordulóban megszerezni a győzelmet, ez sajnos nem így sikerült, de ennek ellenére egy rendkívül izgalmas mérkőzést játszottunk egy nagyon erős PEAC ellen. A feldobás pillanatától kezdve mindenki maximálisan a mérkőzésre koncentrált, és ez látszódott a játékosokon és a stábtagokon is. Úgy gondolom, hogy a csapatom egy kicsit túlizgulta ezt az első mérkőzést. Nagyon sok hibát vétettünk, amiket elsősorban nem a PEAC kényszerített ránk, hanem saját magunk. Gondolok itt például a kilenc darab kihagyott büntetőre, vagy az üres 1-0-ás ziccerekre.

A vereség ellenére én úgy gondolom, hogy nem szabad csalódottnak lennünk, hiszen mindent kiadtunk magunkból. A megbeszélteket, illetve a taktikai utasításokat igyekeztek végrehajtani a lányok, amiért abszolút dicséret illeti őket. Egy percre sem adtuk fel, negyven percen keresztül meg volt az esély a győzelemre, de sajnos – főleg a dobószázalékunknak köszönhetően – nem mi jöttünk ki nyertesen.

Úgy gondolom, hogy ezeket a hibákat könnyen ki fogjuk tudni javítani, illetve, ettől a vereségtől csak még erősebbek leszünk. Minden negatívum ki lesz elemezve és tanulni fogunk belőlük, hogy tovább tudjunk lépni.”

– fejtette ki a szakember, majd mondott pár szót a két és fél napos felkészülésükről, ami a soproni mérkőzés előtt vár rájuk.

“Az a legfontosabb, hogy a Sopron elleni mérkőzésre meg tudjunk nyugodni. Semmi izgulnivalónk nincsen, túl vagyunk az első fordulón, úgyhogy innentől kezdve csak magunkra kell koncentrálni. Éppen ezért, elsősorban nem is a vendégeken lesz a hangsúly az elkövetkezendő két edzésen, hanem a saját magunk játékán.

Az előző héten rengeteg időt fordítottunk a PEAC feltérképezésére, most azt látom szükségszerűnek, hogy magunkkal foglalkozzunk. Azokra a hibákra fogunk főként fókuszálni, amiket a pécsiek elleni mérkőzésen vétettünk, és itt főleg a támadásra gondolok. A szerdai meccset pedig szeretnénk arra használni, hogy előrelépjünk az első meccsen nyújtott teljesítményünkhöz képest. Még jobb arcunkat szeretnénk mutatni, vagyis egy nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb támadójátékot várok majd el a lányoktól, egy újabb nagyon izgalmas meccs keretein belül.”

Fotó: tfse.sport.hu

Hirdetés