Hirdetés
Magyarország

Két fővárosi rangadó után az NKE-FCSM Csata – Horváth Bernadett az M4 Sporton értékelt:

:

Hirdetés

A sorsolás úgy hozta az NKE-FCSM Csata számára, hogy három fővárosi riválisával mérkőzik egymást követő három bajnoki fordulóban. A Vasas Akadémia és az ELTE-BEAC Újbuda elleni találkozókat követően, még a TFSE-MTK elleni mérkőzés előtt az M4 Sport kosárlabda magazinjában Horváth Bernadett értékelt.

Ezen rangadók közül a Vasas Akadémia elleni külön presztízscsata a klubok között. Az M4 Sporton erre a rivalizálásra vonatkozott az első kérdés. „Nagyon megvan most is, főleg, hogy az elmúlt szezonban hosszabbítás után kikaptunk hazai pályán. Úgy mentünk neki ennek a mérkőzésnek, hogy nem lesz könnyű és nem is volt. Szerintem kell az, hogy a fővárosban is legyenek ilyen mérkőzések.” – fogalmazott Horváth Bernadett az M4 Sporton.

A Vasas elleni mérkőzés kapcsán a győzelem ellenére az eladott labdák magas számát – 19 lett ez a mutató – Tursics Krisztián vezetőedző is szóvá tette. „Csapatszinten kell ezen javulnunk. Úgy gondolom, hogy a BEAC-mérkőzésen már jóval kevesebb labdát adtunk el. Megyünk felfelé.” – mondta Horváth Bernadett, aki a Vasas ellen 17 ponttal, közte öt triplával, majd a BEAC ellen 16 ponttal vezette győzelemre csapatát. Ekkor négy hárompontost értékesített.

„Erre a teljesítményre azt tudom, hogy rendben van. Ismét a csapat munkáját kell kiemelni. Nem én oldottam meg magamnak, hanem kiosztják a labdát és sikerül értékesíteni. Nagyon remélem, hogy megyünk tovább ezen az úton és én is tudom hozni, ha nem is a 17 pontot, de az asszisztok terén a 7-8-at. Akkor már nagyon boldog leszek. Szerintem irányítóként az a legfontosabb, hogy kiszolgáljam a társaimat és utána következik az, hogy értékesítsem a pontjaimat.” – fogalmazott a Csata karmestere, mielőtt a beszélgetés során arról kérdezték, hogy az elmúlt szezonhoz képest mi hozta meg számára a fordulatot.

„Nem tudok erre pontos választ adni, de a nyári Eb-felkészülés és kijutás nekem sokat lendített a teljesítményemen és remélem, hogy ez tovább kitart.” – tette hozzá Horváth Bernadett, aki a DVTK és az MTK után kerül a Csatához.

„Négy évet töltöttem Diósgyőrben, ami hullámzóan sikerült. Fiatalon kerültem el, de tényleg szép éveket töltöttem ott. Négy év után éreztem azt, hogy szükségem van egy kis váltásra. Jött az MTK, ahol úgy éreztem össze tudom szedni, újabb irányba tudom magam vezetni. Utána érkezett a Csata megkeresése, amire gondolkodás nélkül igen mondtam. Ott is nőttem fel és tényleg nem kellett sokat gondolkoztam. A tavalyi szezon még nem úgy sikerült, ahogy terveztem. Azonban az év vége és az, hogy behívtak a válogatottba, az Eb-re kijutás sokat jelentett. Úgy érzem, hogy az a lendület, az a sok pozitívum, ami engem ért, előre tud vinni.” – foglalta össze az elmúlt éveket az irányító, akinek nem volt kérdés, hogy folytatja a Csata színeiben:

„A Csata szeretett volna megtartani és ha kaptam is volna ajánlatot máshonnan, nem gondolkoztam volna, ha megkeresnek. Én most jól érzem magam Pesten és örülök, hogy a családom közelében vagyok és a Csata A-csoportban szerepel.”

Az elmúlt szezonban újoncként bejutott a rájátszásba az NKE-FCSM Csata, igaz ott végül meccset nem sikerült nyerni. „Tavaly a fél csapatnak az első éve volt. Nagyon meglátszott rajtunk az év végére, hogy mennyire rutintalanok és fiatalok vagyunk.” – felelte erre a felvetésre Horváth Bernadett. „Most ez egy újabb év nagyon jó légiósokkal kiegészülve. Ha a meccsen van is egy-egy hullámzóbb szakasz, akkor át tudnak minket lendíteni. Az a lendület és csapatközösség, ami idén van, fantasztikus. Abban bízom, hogy ez ki tud tartani egész szezonra.”

Horváth Bernadett reményét fejezte ki, hogy ismét számítanak szolgálataira a válogatottban. „Az első feladat, hogy ezt a formát meg tudjam tartani. Dolgozok tovább, nagyon remélem, hogy mire odaérünk a novemberi felkészülésre, a selejtezőkre, akkor úgy tudom folytatni és az edzések alapján úgy tudnak dönteni, hogy a csapatban lehetek.” – fogalmazott majd hozzátette, hogy a nyári Európa-bajnoki szerepléssel járó felfokozott drukknak, érzelmi állapotnak egy kicsit csökkennie kell a folytatásra.

„Extázisban voltam mindkét mérkőzésen és nagyon látszódott rajtam, hogy meg voltam szeppenve. Amikor labdához értem, már éreztem magamban, hogy feszült vagyok. Nagyon remélem, hogy az a két meccs segített átlendülni ezen. Ha a novemberi selejtezők során bekerülök a csapatba, pályára léphetek, akkor ez nem lesz ilyen erős szintű.”

Ahogy a bevezetőben is kiemeltük, a fővárosi rangadók sorában a TFSE-MTK elleni meccs van hátra a Csata számára. „A szereplésük is bizonyítja azt, hogy ez egy elég kiegyensúlyozott és kacifántos bajnokság lesz. Jól kezdtek és látszik rajtuk, hogy egyben van a csapat. Nem várok könnyű mérkőzést, ahogy ezt már egyik meccsre sem lehet mondani. Most játszottunk három meccset majdnem egy hét alatt. Nagyon remélem, hogy ez a hét pihentetőbb lesz, most, hogy szerdán nincsen mérkőzésünk. Tudunk készülni belőlük és remélem, hogy jó mérkőzést játszhatunk. Olyat, amin dominálhatunk, szerintem ez nagyon fontos.”

Hirdetés