Hirdetés
Archivum

Két gyõzelemmel folytatta szereplését a magyar 3×3-as válogatott az Ifjúsági Olimpián:

:

Hirdetés

Kedden két mérkõzést játszott a magyar 3×3-as válogatott az Ifjúsági Olimpián. Lányaink nagy bravúrral legyõzték Spanyolországot, majd Németországnál is jobbnak bizonyultak.

A magyar válogatott Spanyolországot 16-11-re verte. A mérkõzés elején Nagy Dorottya révén a magyar csapat szerzett vezetést, de ezt követõen hosszú percekig a spanyolok akarata érvényesült. 5-1-re, majd 7-3-ra is vezettek. Ezt követõen 7-5-re felzárkóztunk, de a hispánok 10-6-ra ismét elléptek.

A felzárkózást Simon Cintia távoli duplája indította meg, majd Nagy Dorottya percei következtek és két büntetõjével már 12-10-re fordítottunk. Amikor pedig távolról is eredményes volt, már 14-10-es magyar elõnyt regisztrálhattunk. A spanyolok a hajrában mindent megpróbáltak, de amikor 40 másodperccel a lefújás elõtt 15-11-nél Aho Nina egy gyönyörû blokkot mutatott be, végleg eldõlt a mérkõzés.

 

A második összecsapáson, esélyesként lépett pályára a magyar csapat. A németek 4-3-ig tartották magukat. Ezt követõen azonban 8-3-as elõnyt alakítottunk ki és innen a németeknek nem volt visszaút.

 

Eredmények

 

Magyarország – Spanyolország 16-11

Németország – Magyarország 17-7

 

Statisztikák

 

 

Hirdetés