Hirdetés
Magyarország

Két hazai győzelem után, az első idegenbeli mérkőzései előtt a ZTE NKK:

:

Fotó: Katona Tibor

Hirdetés

Két hazai győzelemmel (DVTK, Ajka) kezdte a szezont a ZTE NKK, ami jó alap lehet a folytatásra. A hétvégén első idegenbeli mérkőzésükre készülnek a zalaegerszegiek. Előtte Czukor Bence vezetőedző nyilatkozott a klub honlapjának az eddigi tapasztalatairól.

Mindenképp pozitív, hogy így tudtuk elkezdeni a szezont. Azt gondolom, hogy egyre jobban kezdik megszokni a lányok azt a rendszert, amit elképzeltünk, és amiben dolgozunk. Nyilván most már kezdik sokkal jobban érezni egymást, és ezért egyre jobban felszínre kerülnek azok a kvalitások, amik egy-egy játékosban benne vannak. Természetesen azon vagyunk, hogy minél többet kihozzunk a lányokból, ezért dolgozunk folyamatosan hétről-hétre. A célunk, hogy bárhol lépjünk pályára, a saját ritmusunkat tudjuk ráerőltetni az ellenfélre.

– mondta a fiatal szakember.

Két idegenbeli összecsapás következik a ZTE NKK számára, ha a Hepp Kupát is belevesszük, akkor három.

A BEAC ellen nagyon nehéz, mert ismételten egy U23-as csapatról beszélünk. A hét elején volt egy mérkőzésük, ahol szinte a junior csapattal álltak ki. Vereséget is szenvedtek. Nyilván bennük van az, hogy meg szeretnék mutatni, mert azért ez a csapat ennél többre képes. A tavalyi szezonból kiindulva, amikor teljes kerettel játszottak és egy nagyon erős és ütőképes csapat voltak. Nagyon jó játékstílust képviselnek, abszolút a gyors játékra törekszenek. Szóval, hogyha teljes kerettel jelennek meg a vasárnapi mérkőzésen, akkor azt gondolom, hogy egy izgalmas mérkőzés alakulhat, főleg úgy, hogy az lesz az első idegenbeli találkozónk. Utána pedig egyből következik egy igazi Zala megyei rangadó, mert a Hepp kupában a Nagykanizsát kaptuk, akikkel 19-én délután fogunk megmérkőzni idegenben. Természetesen ott is az a cél, hogy minél előrébb jussunk, ne csak a bajnokságba. A kupa után utána majd a Pécsre látogatunk ugyan azon a héten. Nyolc nap alatt két bajnoki és egy kupameccs vár ránk, amiken jól szeretnénk teljesíteni.

– összegzett Czukor Bence vezetőedző.

Hirdetés