Hirdetés
3x3

Két hazai világesemény a legjobban várt 3×3-as tornák között:

:

Hirdetés

A FIBA munkatársai összeállították a 2020-as év 10 legjobban várt 3×3-as tornájának listáját. Két magyarországi esemény is szerepel az összeállításban.

Április 24. és 26. között Budapesten kerül sor a második olimpiai selejtező-tornára. Ennek a hivatalos neve Universality Olympic Qualifying Tournament. Bízzunk benne, hogy a női szakágban nem leszünk érintettek. Ez ugyanis azt jelenti, hogy a magyar lányok már előtte márciusban Indiában megszerezték a kvótát.

A budapesti tornával kapcsolatban 6+3 csapatot hirdettek ki, hiszen a mieink mellett Japán, Irán, Hollandia, Olaszország és Tajvan jogosult jelenlegi állás szerint a részvételre. Ha valaki ezen nemzetek közül kvótát szerez Indiában, akkor a hármas várólistáról illesztenek be válogatottat a helyükre. Ezen a várólistán Észtország, Németország és Ukrajna szerepel.

Öt évvel azután, hogy 2015-ben Debrecenben óriási sikerrel bonyolították le az U18-as Világbajnokságot és ezzel útjára indult a Nagytemplom előtti téren a 3×3-as rendezvények évről évre visszatérő sora, ismét az U18-as korosztály elitje érkezik a Cívisvárosba. Debrecenben ugyanis 2020-ban augusztus 25. és 30. között kerül az U18-as Világbajnokságra.

A női szakágat is érintő eseményeket tekintve a FIBA top10-es listáján szerepel az indiai olimpiai selejtező (március 18-22.), az Ázsia-bajnokság (május 13-17.), az Európa-bajnokság (június 25-27.), az olimpiai 3×3-as torna (július 25-29.), a FIBA Women’s Series nagydöntője (szeptember 5-6.) és az Afrika Kupa (november 19-22.).

Hirdetés