Hirdetés
USA

Két helyszín maradhatott versenyben a WNBA szezon lebonyolításáért:

:

Hirdetés

Miközben sajtóhírek szerint az NBA szezon folytatására gyakorlatilag elkészült a forgatókönyv, nagyon úgy néz ki, hogy a WNBA évad előkészületei is a célegyenesbe érkeztek.

Adrian Wojnarowski az ESPN szakírója jelentette: az NBA csapatoknak véleményezésre kiküldött tervezet azzal számol, hogy július 31-től 22 együttessel folytatódnának a küzdelmek. Az új versenykiírás szerint pedig a 2019/2020-as évad utolsó hivatalos játéknapja október 12. lenne. Tehát eddig kellene legkésőbb befejezni a döntő párharcot. A csapatok a sajtóértesülések alapján már csütörtökön szavazhatnak a tervekről.

A WNBA esetében természetesen minden hivatalos bejelentés csak az NBA után érkezhet el. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a férfi liga terveinek elfogadásáig ne dolgoznának a női liga képviselői a háttérben.

Az AP mindig jól értesült szakírója arról ír, hogy a tömbösített lebonyolításra két helyszín maradt versenyben. Az MGM Resorts Las Vegas-ban és a floridai IMG Academy. Ez az edzőközpont nagyjából 100 mérföldre fekszik az orlandói Disney World-től, ahol a hírek szerint az NBA tömbösített szezonja zajlana. A Las Vegas-i lebonyolítással a ligának csak egyetlen kérése van, hogy a Mandalay Bay centerpályája maradjon ki a meccshelyszínek közül. Ez ugyanis a Las Vegas Aces hazai pályája és nem akarnak ilyen szempontból kedvezni egyetlen klubnak sem.

A Swish Appeal is összerakott egy hosszabb cikket a szezon lehetséges lebonyolításáról. A lap szerint továbbra is három területen nincs egyetértés a csapatok képviselői között. A legfontosabb, hogy belevégjanak-e a 36 meccses alapszakaszba. Érdemes-e nyár közepén elkezdeni vagy készítsenek egy sorsolást csapatonként jóval kevesebb meccsel. A rájátszás lebonyolításához minimum 25 napra lenne szükség. Tehát így érdemes visszaszámolni, hogy előtte milyen terjedelmű alapszakaszt rendezzenek.

Továbbra is vitatémát ad a kötelező tesztelés, egészen pontosan annak a gyakorisága. Nem könnyíti meg a helyzetet, hogy a szakértők között sincs egységes álláspont erről. Ahogy arról sincs, hogy milyen protokollt alkalmazzanak, ha egy játékos vagy stábtag pozitív tesztet produkál.

Mindenesetre a lapnak nyilatkozó Skylar Diggins-Smith bizakodó. “Szerintem nem kell sokat várni, hogy újra játszhassunk” – mondta. Legyen igaza, minden női kosárlabda rajongó ezt tudja kívánni a jelenlegi helyzetben.

Hirdetés