Hirdetés
Archivum

Két hét és kezdõdik az Universiade Nápolyban:

:

Hirdetés

Már csak két hét és július 3-án megkezdõdik a 2019-es Universiade Nápolyban. Az egyetemisták világjátékán ezúttal is szurkolhatunk a magyar válogatottnak.

Fotó: Napoli 2019

Fotó: Napoli 2019

A 2019. július 3. és 14. között Nápolyban megrendezésre kerülõ 30. Nyári Universiade nõi kosárlabda tornáján 16 csapat vesz részt. Az egészen pontosan 14 nap múlva induló seregszemlére a csapatsportágak csoportjainak beosztását sorsolás útján készítették el április elején.

A résztvevõ válogatottakat négy darab négyes csoportba osztották be. A magyar válogatott az „A” jelû négyesbe került. A riválisaink között találjuk a 2017-es ezüstérmes Japánt, illetve két európai együttest, Ukrajnát és Csehországot. A sorsolás végére egy halálcsoport is formálódott, hiszen egy négyesbe került a címvédõ Ausztrália, Kína és Kanada.

A csoportok beosztása:
A-csoport: Ukrajna, Csehország, Magyarország, Japán.
B-csoport: Portugália, Románia, Oroszország, Argentína.
C-csoport: USA, Tajvan, Szlovákia, Mexikó.
D-csoport: Kína, Finnország, Ausztrália, Kanada.

A magyar válogatott felkészülése a célegyenesben jár.  Jelenleg Sopronban edzõtáborozik a keret a szakmai stáb irányításával, mely Horváth József és Dr. Sterbenz Tamás mellett a TFSE vezetõedzõjével Magyar Biankával egészült ki az idei évre. A további programot tekintve a csapat számára ez az etap június 22-ig tart. A folytatásban visszatér Budapestre a küldöttség, majd innen útra kel a romániai Targovistére, ahol a házigazdával két felkészülési meccset vív.

Az Universiadét megelõzõ sportolói eskütételre június 26-án, szerdán kerül sor. A csütörtök a pihenésé. Ezt követõen június 28-án, pénteken még két edzést vezényel a szakvezetés a csapatnak Pasaréten. Másnap, június 29-én, szombaton pedig után útra kel a válogatott Nápolyba, ahol már a torna helyszínén várnak rá felkészülési meccsek.

A magyar válogatott 14 fõs kerete: Aho Nina, Bach Boglárka, Bakó Patrícia, Benke Sára, Doktor Anna, Kaposi Pálma, Kovács Vanessza, Kováts Gabriella, Kuttor Enikõ Szücs Lilla, Szücs Réka, Tóth Tímea, Török Ágnes és Varga Barbara. Sopronban még nem tartózkodik a társaival Benke Sára, aki az Európa Játékok 3×3-as tornáját követõen csatlakozik.

Hirdetés