Hirdetés
USA

Két hét, hét meccs és seattle-i fölény

Hirdetés

Vasárnapról hétfőre virradóra lezárult a WNBA 2020-as összevont floridai szezonjának második játékhete. A csapatok hét lejátszott meccsnél tartanak. A Seattle Storm egyedüliként listavezető.

Gyakorlatilag a szeptember 12-ig tartó 22 meccses alapszakasz harmadát teljesítették eddig a csapatok és ez alapján már kezdenek kirajzolódni az erőviszonyok. Ez még akkor is igaz, ha a jelenlegi helyzetben érhetően hullámzóbb az együttesek teljesítménye.

A Seattle és három üldözője

A tabellát a sorozatban négy győzelmet szerző és a térdsérülés miatt kiváló Sue Bird hiányát is tökéletesen kezelő Seattle Storm vezeti. A 6/1-es rajt még egy átlagos szezonban is extra lenne. Jelen körülmények között pedig kiemelkedő.

Fotó: WNBA

A 2018-as bajnokot három olyan gárda követi, akik 5 győzelem jegyeztek és 2 vereséget szenvedtek el eddig. A Minnesota Lynx Sylvia Fowles hiányában éppen éjszaka egykori nagy riválisa, a Los Angeles Sparks gárdájával szemben maradt alul. Ezzel begyűjtve második vereségét idén. Magyar szempontból fontos, hogy Erica McCall a csapatukban már két meccsen is 20 perc közelében járt.

Szintén két vereséget jegyez a Chicago Sky, akiknél összességében nagyon kedvező lehet az összkép. A húzóemberek kiváló játékot mutatnak, az egység kiemelkedő. Magyar szemmel pedig jó látni, hogy akár a Sopronba érkező Gabby Williams, akár két honosítottunk – Allie Quigley, Courtney Vandersloot – extra formába pattogtatva a sikerek alapjainak számítanak.

A Las Vegas Aces-re is nyugodtan használhatjuk azt a jelzőt, hogy szárnyalnak. Az utolsó négy meccsüket megnyerték, A’ja Wilson pedig azt a játékot hozza, ami miatt egykoron joggal helyezték a szupersztár kalapba.

Az első kilenc helyen két 4/3-as (Los Angeles Sparks, Phoenix Mercury) és három 3/4-es (Dallas Wings, Washington Mystics, Indiana Fever) alakulat szerepel még. A három vereséget jegyzők között a Los Angeles Sparks a rendre dupla-duplákat szállító Candace Parker vezetésével eddig hozza a minimum elvárást. A Phoenix Mercury pedig a lassú kezdés után elkapott egy extra sorozatot. Diana Taurasi kiválása azonban mindent felülírhat.

Nyílt verseny a rájátszásért

Három csapat jegyez négy vereséget és mekkora a különbség a megítélésük között. A Dallas Wings számára ez óriási siker. Arike Ogunbowale a harmadik harmadik legeredményesebb és a csapatuk értékesíti a harmadik legtöbb triplát. A Indiana Fever Kelsey Mitchell és Candice Dupree vezetésével hasonlóan elégedett lehet. A Washington Mystics viszont az utolsó négy meccsét elveszítve csúszott ide hátra. Amennyire méltattuk őket, hogy a sztárjaik nélkül mennyire jók, most annyira érződik a hiányuk.

Az öt vereséget jegyző Atlanta Dream érezhetően az újjáépítés szakaszában tart. Chennedy Carter teljesítményét figyelve akár már a közeljövő fényesebb lehet. A Connecticut Sun és a New York Liberty pedig egy győzelem mellett hat vereséggel rendelkezik. Az esélyük a rájátszásra megvan. Mindkét csapat megszerezte hétvégén az első sikerét. A Sun ráadásul Briann January visszatérésében is bízhat. Itt követhetjük a győri Beatrice Mompremiert. A Liberty, ahol a soproni Megan Walker szerepel, pedig Sabrina Ionescu elvesztése jelentette sokkból elkezdett magához térni.

Tabella

Csapat Győzelem Vereség
#1 Seattle Storm 6 1
#2 Minnesota Lynx 5 2
#3 Chicago Sky 5 2
#4 Las Vegas Aces 5 2
#5 Los Angeles Sparks 4 3
#6 Phoenix Mercury 4 3
#7 Dallas Wings 3 4
#8 Washington Mystics 3 4
#9 Indiana Fever 3 4
#10 Atlanta Dream 2 5
#11 Connecticut Sun 1 6
#12 New York Liberty 1 6