Hirdetés
Archivum

Két hét közös munka után a 3×3-as válogatott:

:

Hirdetés

Immár két hete a tart a június 18. és 23. között Amszterdamban megrendezésre kerülõ Világbajnokságra készülõ 3×3-as felnõtt válogatott edzõtábora. Károlyi Andrea szövetségi kapitánynál érdeklõdtünk az eddigi tapasztalatokról.

Május közepén kezdte a felkészülést a 3×3-as felnõtt válogatott. A csapat tagjai edzésmunka mellett az elmúlt két hétvégén a 3×3-as felnõtt bajnoksán fordulóin is részt vettek versenyen kívül. Jövõ hétvégén pedig Moszkvában szerepelnek.

„A lehetõségekhez képest minden munkát elvégeztünk, amit el lehetett.” – kezdte helyzetértékelését Károlyi Andrea. „A létszámunk állandóan változott. Együtt edzünk az U23-as válogatottal, hogy mindkét csapat tudjon megfelelõ létszámban dolgozni. Náluk is voltak azonban, akiket az Universiade vagy az U20-as válogatottba el kellet engedni. Dolgoztak rendesen a játékosok. Számomra nagyon jó benyomást tett Cyesha Goree, aki kiválóan érti, érzi a játékot. Könnyen alkalmazkodott és jó az összhangja a lányokkal. A következõ három hétben ennek további csiszolásán van a hangsúly.” – nyilatkozta lapunknak a szövetségi kapitány, majd így folytatta az elsõ két munkájának bemutatását:

„A játékelemek pontosítása mellett terhelést kell adni a játékosoknak. Ez szintén jól sikerült érzésem szerint. Speciális dolgokat gyakorolunk. Nem olyan sokrétûen, mint az 5-5 kosárlabdában. Itt ugyanis nem öt, hanem három fõ mozgását kell összehangolni és ennek egy része érzés alapján dõl el, nem egy séma szerint.” – összegzett Károlyi Andrea.

Az amszterdami Világbajnokságra kialakult az utazó keret. „Már az elsõ nap eldõlt. Sérülések és egyéb okok miatt túl sok választás nem is lenne. Azzal a négyessel dolgozunk, akik a felnõtt Világbajnokságra is utaznak, tehát Cyesha Goree mellett Medgyessy Dóra, Theodoreán Alexandra és Papp Klaudia.” – árulta el válogatottunk szakvezetõje.

A magyar válogatott a hétvégén a Ludovika Arénában megrendezésre kerülõ 3×3-as bajnoki fordulón szerepel. Ezt követõen pedig június 8-án Moszkvában lép pályára Károlyi Andrea csapata. A moszkvai erõpróba ugyanúgy az orosz fõváros rangos Challanger-versenyéhez kapcsolt nõi torna lesz, mint egy évvel ezelõtt. Az oroszországi túra után már a hajrájába fordul a felkészülés a Világbajnokságra. Az amszterdami seregszemle elõtt jön még a franciaországi Voiron-ban egy torna és onnan utaznak a Világbajnokságra a mieink.

A 2019-es 3×3-as Világbajnokságon a magyar válogatott június 18-án, kedden 16 óra 55 perctõl Lettország ellen mutatkozik be. Ezen a napon 19 óra 30 perctõl a házigazda Hollandia lesz a rivális. Legközelebb június 20-án, csütörtökön lépnek pályára a magyar lányok. Elõbb 16 óra 55 perctõl Kína, majd 20 óra 30 perctõl Türkmenisztán lesz az ellenfél.

Hirdetés