Hirdetés
Archivum

Két hét múlva WNBA Draft New Yorkban:

:

Hirdetés

Két hét múlva, április 10-én, helyi idõ szerint 19 órától kerül sor New Yorkban a WNBA 2019-es Draftjára.

Fotó: WNBA

Fotó: WNBA

A 2019-es Draft helyszíne április 10-én a tavalyi évhez hasonlóan a Nike sportszergyártó ultramodern New York-i központja lesz. A széles közönség számára nem nyilvános a rendezvény, de természetesen az ESPN élõben közvetíti.

A sorrendet tekintve õsszel lapunk felületein is nagy terjedelemben beszámoltunk a 2019-es WNBA Draft Lottery eredményérõl. Mint ismert ennek keretében sorsolták ki, hogy az elmúlt évad négy leggyengébb mutatójával rendelkezõ gárdája milyen sorrendben választhat a játékosbörze elsõ négy helyén.

A szerencse a Las Vegas Aces mellett volt a szeptemberi sorsoláson. A klub történelmet írt, hiszen sorozatban harmadik alkalommal választhatnak a Draft-on elsõként. Erre még nem volt példa ligában. 2017 tavaszán a jogelõd San Antonio Stars Kelsey Plum játékjogára csapott le, míg idén tavasszal A’ja Wilson-t szerezték meg.

Az Aces idén már kifejezetten versenyképes volt, az utolsó játéknapokig mutatkozott esélyük a rájátszásba kerülésre. Egy újabb elsõ választással megszerzett tehetséggel kifejezetten erõs gárda formálódhat. A második választás joga a New York Liberty-t illeti meg, míg az elmúlt évad leggyengébb alakulata az Indiana Fever igencsak balszerencsés volt, mindössze harmadikként választhat. Végül a negyedik választás joga a Chicago Sky-hoz került a szeptemberi sorsoláson.

A választási sorrend felállítását nézve az elõbbiekben kiemelt négy gárda mögött ötödik helyen a Dallas Wings, hatodikon a Minnesota Lynx, hetediken a Los Angeles Sparks, nyolcadikon pedig a Phoenix Mercury választhat.

Fotó: WNBA

Fotó: WNBA

Fotó: WNBA

Fotó: WNBA

Fotó: WNBA

Fotó: WNBA

Hirdetés