Hirdetés
Archivum

Két hét szünet után szerdán folytatódik az Euroliga:

:

Hirdetés

Vége az õszi válogatott programnak nõi kosárlabdában. Két hét szünet után szerdától már ismét a klubcsapatok nemzetközi sorozatai kerülnek a középpontba. Nézzük meg, hogy honnan folytatódik az Euroliga.

Három forduló zajlott le a legrangosabb európai kupasorozatban és a magyar résztvevõ, a Sopron Basket a B-csoportban három gyõzelmet, illetve két vereséget jegyzett eddig. A görög Olympiacos ellen sikerült nyerni, miközben a Carolo Basket és Fenerbahce otthonában alulmaradt a magyar bajnok. Játékban Roberto Iniguez együttese ott tart, ahol elõzetesen is kalkulálni lehetett. Eredményekben szintén, hiszen az elsõ fordulóban Franciaországban soha nem életbiztosítás pályára lépni. Az ellenfél meg is büntette a még épülõben lévõ csapat eladott labdáit, a Fener csarnokában pedig reálisan benne volt a vereség. Ott inkább annak körülményei a fájóak, ezen azonban már felesleges rágódni.

A Sopronnak elõre kell tekintenie és a következõ három fordulót figyelve legalább egy bravúrban bíznia. Szerdán a Salamanca otthonába látogat a magyar csapat, utána héten csütörtökön a Dinamo Kurszk jön Sopronba, majd következik a vendégjáték a Hatay otthonában. Három vereség eseté 1/5-re módosulna a mutató, ami már lépéshátrányt jelentene. Minden más eredménynél azonban tartaná a versenyt az élbollyal a magyar csapat. Utána pedig az év végén és az éj esztendõ elsõ napjaiban fordulnának a mieink azokra a kulcsmeccsekre (Riga, Carolo, Olmypiacos), ahol sok minden eldõlhet.

A nemzetközi erõviszonyokat tekintve a soproni csoportban a Dinamo Kurszk fölénye kezd kirajzolódni. Még a legmerészebb várakozásoknak is megfelelt Breanna Stewart debütálása, így az egyik legnagyobb favorittá váltak. A TTT Riga és az Olympiacos vártnál nagyobb versenyképessége megkeverheti a csoportot, ahol a két török résztvevõ, a Fener és a Hatay tûnik a nevek alapján még kiemelten erõsnek. Igaz, játékban eddig ezt nem erõsítették meg. Az A-csoportban a Jekatyerinburg és az ismét jól erõsítõ USK Praha veretlenül menetel. Ennek a két csapatnak ebbõl a nyolcasból illene elvinni az elsõ két helyet. A francia üldözõik (Bourges, Villeneuve d’Ascq) nehezíthetik meg az életüket. Illetve nagy kérdés, hogy a Famila Schio magára talál-e. Az Orenburg, Castors Braine, Polkowice triónak részsikerei lehetnek.

A csoportok állása

A-csoport

B-csoport

Hirdetés