Hirdetés
Archivum

Két hét szünet után szerdán folytatódik az Európa Kupa:

:

Hirdetés

Vége az õszi válogatott programnak nõi kosárlabdában. Két hét szünet után szerdától már ismét a klubcsapatok nemzetközi sorozatai kerülnek a középpontba. Nézzük meg, hogy honnan folytatódik az Európa Kupa.

Négy magyar csapat teljesítményét figyelhetjük a sorozatban, melybõl az Aluinvent DVTK és az Atomerõmû KSC Szekszárd 2/1-es, a CMB Cargo UNI Gyõr 1/2-es, míg a VBW CEKK Cegléd 0/3-as mutatóval rendelkezik. A mutatott forma alapján a DVTK és a Szekszárd eredményorientált szereplésben gondolkozhat a válogatott szünetet követõen is. A Gyõr esetében óriási kérdés, hogy az edzõváltás és Laklóth Anna kiválása után merre indul el a forma. A Cegléd idei teljesítménye pedig messze elmarad a várttól.

A lebonyolítást tekintve az Európa Kupában a csoportok elsõ két helyezettje automatikusan továbbjutó. Ezen felül a Nyugati és a Keleti Konferenciából a két-két legjobb csoportharmadik is folytathatja a 24 csapatos rájátszásban.

A magyar együttesek helyzetét tekintve a H-csoportban szerepel az Atomerõmû KSC Szekszárd. Hatalmas körbeverés jellemzi ezt a négyest. A Celje a vártnál jobban kilóg lefelé, viszont a Rózsahegy, a Nymburk és a KSC között nagy különbség nem mutatkozott. Amennyiben a papírforma szerint a szlovén bajnok nem tud gyõzelmet szerezni, akkor minden pontnak hatványozott jelentõsége lehet. Egyben ebbõl a négyesbõl kerülhet ki az egyik legjobb csoportharmadik. A Rózsahegy elleni hazai találkozó tûnik a kulcsnak. Itt az egymás elleni összevetést megfordító, minimum nyolcpontos gyõzelemmel nagy lépést tehetne a továbbjutás felé a KSC.

Az Aluinvent DVTK van talán a legjobb helyzetben a magyar csapatok közül, hiszen egyedüliként idegenbeli sikerrel (is) rendelkezik. Ráadásul a Reyer Veneziát megtréfálta a KP Brno Csehországban, ami azt jelenti, hogy a Nantes hazai és a Brno idegenbeli legyõzésével a velenceiek ellen akár egypontos gyõzelemmel is elérhetõ lenne a négyes elsõ helye is. A másodikra pedig kiváló az esély, ebben a tekintetben jelenleg a saját kezében van a magyar csapat sorsa. Hazai közönség elõtt a Nantes ellen a továbbjutás bebiztosítható.

A CMB Cargo UNI Gyõr számára jövõ héten az Azori-szigeteken sok minden eldõlhet. Amennyiben idegenben alulmarad a magyar csapat, onnantól a csoportból kiemelkedni látszó két spanyol alakulat ellen nagyon nehéz lesz. Bár javítja az esélyeket, hogy a Gironát és a Gernikát is hazai pályán fogadja a Gyõr. A VBW CEKK Cegléd számára már csak matematikai esély mutatkozik. Elõzetesen is bravúr lett volna ebbõl a négyesbõl továbbjutni, hiszen a két francia élcsapat (Lyon, Montpellier) más kategóriát képvisel. A CEKK szerényebb szezonkezdete azonban ezt a hátrányt felerõsítette.

A csoportok állása

Keleti Konferencia

A-csoport

B-csoport

C-csoport

D-csoport

E-csoport

Nyugati Konferencia

F-csoport

G-csoport

H-csoport

I-csoport

J-csoport

Hirdetés