Hirdetés
Európa

Két hétre leáll a cseh bajnokság:

:

Hirdetés

Hétfőtől további szigorításokat vezetnek be a közéletben, a kultúrában, a sportban és az oktatásban az egyre súlyosabb koronavírus-járvány miatt Csehországban. Két hétre minden teremsport leáll.

A Cseh Kosárlabda Szövetség (CBF) tájékoztatása szerint október 12. és 25. között szünetel a bajnokság. Az erre az időszakra kiírt találkozókat későbbi időpontban játsszák le. A kormányhatározat a “már lekötött nemzetközi mérkőzésekre” kivételt tesz, de ez a női kosárlabdát nem érinti. A megnevezett időszakban ugyanis ilyen események még nincsenek.

Nagyon kellemetlen helyzet a cseh sportnak általában és különösen a kosárlabda szempontjából. Úgy gondoltuk, hogy a bajnokság nem áll majd le, de most a kormány döntéséhez alkalmazkodnunk kell. Jelenleg egyetlen európai kupameccs sincs, így a kivétel valószínűleg ránk nem vonatkozik. Most elsősorban abban reménykedhetünk, hogy a játékosok két hét múlva visszatérhetnek a csarnokokba és a bajnokság a lehető leghamarabb folytatódik. Meg kell jegyezni, hogy a játékosok jórészt profi sportolók és ezzel a döntéssel két hétig kiveszik őket a munkából. A RENOMIA ŽBL (a cseh női liga hivatalos neve – a szerk.) kéthetes szünete sportszakmai és gazdasági nehézségeket is okoz. Egy hosszabb megszakítás pedig elmélyítené őket.

– nyilatkozta Daniel Kurucz a cseh liga igazgatója.

Szombat esti adatok alapján a legmagasabb fertőzöttségi helyzet Csehországban van jelenleg (451 fő 100 ezer főre vetítve a tegnapig nézett utolsó 14 napra), a spanyoloknál 308 fős, a franciáknál 267 fős érték szerepel az ECDC adatbázisában.

Fotó: uskbasket.cz

Hirdetés