Hirdetés
Európa

Két hónap pihenőt tart Amanda Zahui:

:

Hirdetés

Korábban beszámoltunk arról, hogy az elmúlt európai szezont Sopronban töltő Amanda Zahui Kínában folytatja páyafutását. A klasszis svéd center ősszel pályafutása során először kisebb pihenőt tart.

Fotó: Instagram

A válogatottnál és a New York Liberty-nél töltött nyár után Zahui  nem kötelezte el magát európai élcsapathoz. Kínába igazolt, a Shandong (Santung) játékosa lesz, ahol a novemberi Eb-selejtezők után kezdi a szezont.

“Úgy éreztem, hogy ez lesz a legjobb számomra. Szerettem volna valami újat kipróbálni, ami nem olyan fárasztó. Természetesen Kínában is nagyon komoly edzésmunka zajlik, de nem játszanak egy héten három meccset.” – mondta Zahui az Aftonbladet című lapnak, majd hozzátette: pályafutása során először két hónap pihenőt tart, amire most nagy szüksége van.

“Kemény volt a nyár, különösen miután nem ment olyan jól az amerikai csapatomnak. Fizikálisan is nehéz volt. Ezt már az Európa-bajnokságon is éreztem, különösen a végén, mentálisan pedig egyenesen kegyetlen. Szünet nélkül csinálni egy idő után sok. Talán a kosárlabda istenek adták nekem ezt a két hónapot egy kis kikapcsolódásra.” – fogalmazott a svédek klasszis centere.

Svédország februárban olimpiai selejtezőn fog szerepelni és reális esélye van a kvótaszerzésre. “Ez jelentene mindent. Tudom, hogy közhely ez a válasz, de az Olimpia az Olimpia. Még mindig hihetetlen, hogy kézzelfogható esélyünk van a kvalifikációra. Különösen most az új edzővel. Sajnálom, hogy az Eb-n nem nyertünk érmet, de a selejtezőn szeretnénk jobbak lenni.” – jelentette ki Amanda Zahui, aki már egy félmondattal érintette a kapitányváltást.

Fotó: Instagram

A közelmúltban látott napvilágot, hogy a kiváló francia szakember François Gomez helyét az olasz válogatott nyáron leköszönő szövetségi kapitánya Marco Crespi veszi át a svéd nemzeti csapat élén. A váltás a nyári eredmények ismeretében sokakat meglepett, de a svéd sajtóban elterjedt olyan hír, hogy a francia szakember nem tudott egységet teremteni az öltözőben. Profi, de egyben sokat sejtető választ adott erre Zahui.

“Nagy egyéniségek vannak a válogatottban és nem minden helyzetben voltunk egy platformon. Ez része a játéknak. Én még nem dolgoztam olyan csapatban, ahol az öltözőben mindenki mindenkinek a legjobb barátja lett volna. Nem mondanám, hogy olyan nagy problémák lennének ilyen téren.” – összegzett a kiváló center.

Amanda Zahui a közéleti szerepvállalásáról is ismert Svédországban. Jelen pillanatban az Adidas kampányában működik közre. Olyan új felsőt népszerűsítve, amelyre a viselője maga tűzheti ki a feliratot. Zahui közösségi felületein az egyenlőséget hirdetve teszi meg mindezt.

Hirdetés