Hirdetés
Archivum

Két izgalmas és két sima párharcot ígérnek a negyeddöntõk:

:

Hirdetés

Szerdán a nõi kosárlabda EuroLigában lezárult a rájátszás elsõ köre, kialakult a legjobb nyolc mezõnye. Sajnos magyar csapatot nem köszönthetünk a legjobbak között, ennek ellenére a sportág szerelmeseinek érdemes lesz követni a folytatást is, mivel óriási csatákra van kilátás.

A címben két sima és két kiélezett párharcról irtunk. A simákat az oroszok szállíthatják. A címvédõ Szpartak Moszkvára a Penny Taylor vezette Fenerbahce vár. Bár a törökök erõs kerettel és komoly szakmai stábbal rendelkeznek, nagy bravúr lenne tõlük a továbbjutás. Azonban egy mindent eldöntõ harmadik mérkõzés benne van a pakliban.

Nem úgy, mint a Jekatyerinburg – Kassa párharcban. Az elsõ fordulókban még csak vergõdõ kassaiaktól már a nyolc közé jutás is bravúr, innentõl kezdve velük rossz dolgok már nem történhetnek.

A Krakkó – Brno párosban két hasonló képességû csapat találkozik, a cseheknél a szinte példátlan nemzetközi rutin, míg a lengyeleknél a hazai pálya minden elõnye adhat okot a bizakodásra.

A legkiélezettebb csatát a spanyolok hozhatják. A Valencia és a Salamanca ebben a szezonban kétszer találkozott egymással és ekkor két olyan mérkõzést játszott, amit európai pályákon nem szoktunk meg hölgyektõl. A spanyol bajnoki alapszakaszban egy korszakos találkozón Valanciában nyert a Salamanca, míg Valdemoróék a Király Kupa januári döntõjében, semleges pályán gyõzték le az Avenidát.

A negyeddöntõk párosításai

Szpartak Moszkva Region Vidnoje – Fenerbahce Istanbul
UMMC Jekatyerinburg  – Good Angels Kosice
Wisla Can-Pack Krakkó – Frisco Sika Brno
Ros Casares Valencia – Halcon Avenida Salamanca

Az elõl álló csapatok élvezik a pályaelõnyét, azaz ezen gárdák otthonában kerül lebonyolításra az elsõ és szükség esetén a harmadik találkozó. A hivatalos játéknapok: február 23., február 26. és március 3.

Hirdetés