Hirdetés
USA

Két komoly rangadót is rendeznek a WNBA-ben

Hirdetés

Hétfőről keddre virradóra újabb három mérkőzéssel folytatódnak a WNBA küzdelmei. Ezúttal nincs hétfői pihenőnap és ennek most kifejezetten örülhetnek a sportág hívei, mert két fontos rangadót is beiktattak a programba.

Éjféltől összecsap az Atlanta Dream és a Connecticut Sun. A Dream két győzelemmel, a Sun mindössze egy sikerrel rendelkezik. Óriási a tét. A Dream egy újabb győzelemmel karnyújtásnyira kerülne a még rájátszást érő 8. helytől. A Sun számára pedig lassan eljön az az időszak, amikor el kell kezdeniük gyűjteni a sikereket, mert különben végleg elúszik az esély a play-off elérésére. Bizonytalan, hogy Briann January szolgálataira számíthat-e a szakmai stábjuk. Egy azonban biztos, hogy nélküle is most már elkezdett formálódni a játékuk. Érződik, hogy szerda óta teljes kerettel edzenek.

Az alsóházi derbi után hajnali három órától két élcsapat csatáján is izgulhatunk. A listavezető Seattle Storm és a harmadik Chicago Sky méri össze az erejét. A Storm Sue Bird nélkül is extra szezont fut. A Mercury legyőzésekor Jewell Loyd 20, Breanna Stewart 15 és Alysha Clark 11 pontot ért el. Rendkívül mély a keretük. A Sky ugyan kikapott a Mecury-tól, de a Connecticut Sun-t verték legutóbb. Courtney Vandersloot a hét játékosa lett a ligában és talán az egyik legegységesebb gárda most a mezőnyben.

A két rangadó között hajnali egy órától láthatjuk a Phoenix Mercury-t és a Dallas Wings-t. A Mercury Diana Taurasi nélkül bizonyíthat. A Wings pedig három vereség után szombaton értékes győzelmet szerzett. Arike Ogunbowale két hét után a harmadik harmadik legeredményesebb és a csapatuk értékesíti a harmadik legtöbb triplát a mezőnyben. A vezetésével a rájátszásra is odaérhetnek.

Menetrend, élő statisztika – augusztus 11., kedd

0:00 Atlanta Dream – Connecticut Sun
1:00 Dallas Wings – Phoenix Mercury
3:00 Seattle Storm – Chicago Sky

Fotó: WNBA