Hirdetés
Archivum

Két korábbi csoportellenfelünk vívja az U16-os Európa-bajnokság döntõjét:

:

Hirdetés

Szombaton este rendezték az udinei A-divíziós Európa-bajnokság elõdöntõit. A vasárnap esti finálét két korábbi csoportellenfelünk Németország és Spanyolország vívja.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

Németország egy rendkívül pontszegény mérkõzésen 44-43-ra gyõzte le Franciaországot. A találkozón három negyeden át jellemzõen a franciák jártak elõrébb. A második etapban 6 pontos elõnyük is volt. A félidõben 19-16 állt az eredményjelzõn. A harmadik negyedben ugyan rövid idõre, 23-21-re fordítottak a németek, de a záró szakasznak 29-25-ös elõnyrõl vágtak neki a franciák.

A gallok 35-31-re mentek ebben a periódusban, de a németek egy 8-2-es sorozattal 39-37-nél átvették a vezetést. Az utolsó két percbe érkezve pedig 43-39-es elõnnyel gazdálkodhattak. Ezt követõen azonban még két fordulatot tartogatott a meccs. Elõbb 43-43-nál egyenlített Franciaország, majd az utolsó másodpercekben a németek utolsó támadásánál egy triplába faultoltak bele. Három büntetõt dobhatott Jessika Schiffer. Az elsõ kettõt kihagyta, a harmadikat bedobta, így 44-43-ra nyertek a németek.

Spanyolország 57-49-ra verte Olaszországot a második elõdöntõben. Itt nem voltak ilyen izgalmak. A félidõben még 28-24-re az olaszok vezettek, de a spanyolok a 19-7-re megnyert harmadik negyeddel olyan elõnyt alakítottak ki, melyet a házigazda már nem tudott ledolgozni. Az olaszok a záró szakaszban 50-47-re felzárkóztak, ez volt azonban a legszorosabb mérkõzésállás.

A Németország – Spanyolország fináléra vasárnap este 21 órától kerül sor.

Hirdetés