Hirdetés
Archivum

Két meccs szombaton a tengerentúlon:

:

Hirdetés

A WNBA szombati játéknapján két mérkõzést rendeznek. A Washington – Connecticut rangadót számunkra is kedvezõ idõpontban 20 órától bonyolítják le, éjszaka pedig jön egy Las Vegas Aces – Indiana Fever meccs.

Fotó: Washington Mystics

Fotó: Washington Mystics

A Washinton Mystics és a Connecticut Sun párharca akár a szezon végjátékában is visszaköszönhet, hiszen mindkét gárda az élmezõnybe vágyik. A Mystics egy kisebb hullámvölgy után sorozatban négy idegenbeli meccset nyert. A Sun viszont az utolsó két találkozóját elbukta, így szeretné elkerülni sorozatban a harmadik vereségét. A Sun számára óriási gondot okoz a két veresége során, hogy nem találtak be távolról. A Mystics esetében az idegenbeli túrán a támadójáték hatékonyságával nem volt gond. Elena Delle Donne az utolsó három találkozón például mindig elérte legalább a 20 pontot és a 7 lepattanót. Összességében tehát esélyesek, de a Sun játékában – különösen Jonquel Jones révén – benne van, hogy megszorongassa a házigazdát.

Este érdekes lesz a Las Vegas Aces és az Indiana Fever találkozója. Mindkét csapat gyenge játékkal bukta el utolsó mérkõzését. Érdekes lesz figyelni, hogy melyik fél indul el felfelé. Valamelyik ugyanis meg fogja nyerni a derbit. Az Aces esetében hiába mutat jól, hogy az utolsó hatból négy meccsét megnyerte, amíg nem tudnak kiegyensúlyozottabbak lenni, nem lesznek élcsapat. Kayla McBride, Kelsey Plum, Jackie Young triója például legutóbb összesen öt mezõnykosarat szerzett. A Fever esetében a védekezés okozott nagy gondot, egy negyed alatt kaptak 33 pontot a Mercury-tól. Nincs mirõl beszélni ilyenkor.

Hirdetés