Hirdetés
Archivum

Két mérkõzéssel elrajtol a WNBA rájátszása:

:

Hirdetés

Szerdáról csütörtökre virradóra két mérkõzéssel elrajtol a WNBA rájátszása. Az átalakított rendszerben az elsõ körben egy meccs dönt a továbbjutó kilétérõl. Akik tehát az éjszaka folyamán gyõztesen hagyják el a pályát, a hétvégén a legjobb négy közé jutásért játszhatnak. Következzen rövid beharangozónk az elsõ kör meccseihez. A házigazda mindkét esetben a magasabban rangsorolt csapat.


Phoenix Mercury (8.) – Indiana Fever (5.)

Ez tipikusan az a párosítás, ahol egyik csapat sem lehet elégedett az idei szezonjával. A Fever tavaly döntõt játszott és ahhoz képest az alapszakaszban elért 50%-os mérlegük (17 gyõzelem, 17 vereség) némileg csalódás. Még akkor is, ha vélhetõen inkább a tavalyi szezon volt extra és az idei a realitás. A Fever támadásban rendkívül hullámzó játékot nyújtott idén. A második legkevesebb pontot dobták és a legkevesebb lepattanót szedték le. Találóan jegyzi meg az egyik beharangozó: a statisztikák alapján csoda, hogy 5. helyen zártak az alapszakaszban. Szerencsére a kosárlabda nem csak statisztika.

A Mercury-nál szintén szebb nyárban bíztak. Diana Taurasi visszatért Brittney Griner, illetve az utolsó profi évét teljesítõ Penny Taylor mellé. Ezzel a trióval, akiket olyan kiegészítõ játékosok támogatnak, mint Dupree, Bonner vagy éppen két rutinos európai Petrovic és Xargay, a szakírók a mezõny elsõ felébe várták õket. A Mercury-nál nem állt össze a kémia és ez elsõsorban a védekezésben érzõdik. Hiányzik az összhang és hiába érkezik extra teljesítmény támadásban, ha az egyéni megoldásokból nem lesz egy egész. Ettõl függetlenül a második kör nem elérhetetlen, hiszen a Fever sem tartozik a verhetetlen kategóriába, de a folytatás már erõsen kérdéses.


Seattle Storm (7.) – Atlanta Dream (6.)

Amikor az alacsonyabban rangsorolt az esélyesebb – így lehetne felvezetni ezt a párosítást. Az olimpiai szünet óta eltelt idõszak egyik nyertese egyértelmûen a Seattle Storm, akik az utolsó hat meccsükbõl ötöt megnyertek. Ennek a menetelésnek a vezére a szezon második felére csúcsformába kerülõ Breanna Stewart. Várhatóan hamarosan az év újonca díjat megkapó ifjú klasszis 18.3 pontot, 9.3 lepattanót jegyez átlagban és az idei szezonban kiosztott már 64 (!) blokkot. A számok nem adják vissza, hogy mennyit emelt a csapata játékán, önbizalmán a teljesítménye. Sue Bird mellett egy új ikont talált a Storm.

A Seattle esélyeit növeli, hogy az Atlanta Dream jó eséllyel két kulcsemberét kénytelen nélkülözni. A második legeredményesebb játékosuk Tiffany Hayes megkapta az idei évadban a hetedik technikaiját az alapszakasz utolsó meccsén. Ez pedig automatikus eltiltást jelent egy találkozótól. Sancho Lyttle-t ugyan összedrótozták abból a sérülésébõl, ami miatt az olimpiát ki kellett hagynia, de továbbra is fáj a lába. A Dream nem mutatott jó formát az olimpiai szünet óta, gyakorlatilag csak a kötelezõket hozták és két pozíciót veszítettek a tabellán. Ráadásul a Seattle az egymás elleni három meccsükbõl kettõt megnyert idén.A program

Szeptember 22., csütörtök
00:00 Phoenix Mercury (8.) – Indiana Fever (5.)
02:00 Seattle Storm (7.) – Atlanta Dream (6.)

Hirdetés