Hirdetés
Archivum

Két mérkõzéssel elrajtol a WNBA:

:

Hirdetés

Péntekrõl szombatra virradóra két mérkõzéssel elrajtolnak a WNBA küzdelmei. Elõbb hajnali fél 2-tõl az Atlanta Dream fogadja a Dallas Wings-t, majd 2 órától a New York Liberty az Indiana Fever-t.

Kezdjük a felvezetést a Dallas Wings és az Atlanta Dream összecsapásával. Korábban mindegyik gárdát részletesen bemutattuk. Tavaly az Atlanta az alapszakasz második helyét szerezte és ki tudja, ha nincs Angel McCoughtry súlyos térdsérülése, meddig jutnak. Így az elõdöntõben ért véget számukra az évad. McCoughtry még mindig nem térhet vissza, de így is favoritok ezen az estén. Továbbra is rendelkezésre áll a négy legeredményesebbjük McCoughtry-n túl, tehát Tiffany Hayes (17.5 pont), Renee Montgomery (10.3), Brittany Sykes (9.7) és Elizabeth Williams (9.1). Köréjük épülve nem csak a szezonnyitón, de hosszabb távon is komoly reményeket fogalmazhatnak meg.

Dallasban nagyon sok a kérdõjel. Liz Cambage távozott, Skylar Diggins-Smith áprilisban adott életet egészséges gyermeknek. Még nem térhet vissza. Brian Agler személyében a liga egyik legjobb edzõje érkezett a padra, aki biztosan összerakja ezt a gárdát, de nagy kérdés, hogy mikorra. A szezon elején még komoly gondjaik lehetnek. Cambage játékjogáért megszerezték többek között Moriah Jefferson-t, de sérülés miatt egyelõre nem léphet pályára. A szezonnyitót ráadásul Azurá Stevens is kihagyja. Bravúr lenne tõlük a gyõzelem ilyen formában, de ennek ellenére lesznek érdekességek a Wings-nél. A Notre Dame sztárja, az egyetemi meccseken varázsló Arike Ogunbowale debütál a profik között, érdemes lesz figyelni, hogy a játéka mennyire érvényesül.

A New York Liberty az Indiana Fever-t látja vendégül. Mindkét csapatban két-két olyan játékost figyelhetünk, akik az elmúlt szezonban hazánkban szerepeltek. A Liberty-nél Amanda Zahui és Reshanda Gray, míg a Fever-nél Erica McCall és Candice Dupree. Természetesen nem csak ilyen szemmel lesz érdekes a találkozó. Két olyan gárda küzdelmét követhetjük, melyek szeretnének elõrébb lépni a tavalyi csalódást keltõ szereplésük után. A Liberty lett a 11. és a Fever 12. helyezett a 2018-as évadban. A megújulás útján pedig mindkettõjük számára fontos lenne egy jó rajt. Talán lelkileg van tehát nagyobb tétje a péntek éjszakának a felek számára.

Az elõszezonba mindkét gárda kapaszkodhat. A Liberty azon túl, hogy megtartotta a kulcsjátékosait, két nagyon izgalmas újonccal áll fel. Asia Durr debütál a profik között tétmeccsen. A kínai szupertehetség, a 206 cm magas Hu Xan pedig szintén az elsõ tétmérkõzését vívja. Ráadásul a klubnál rendezõdött a tulajdonosi háttér kérdése is, ami végre nyugalmat és fellendülést hozhat. A Fever mindhárom elõszezon meccsét nyerte. Visszatért az együtteshez Shenise Johnson és sokat lendített a játékon a Draft-on megszerzett Teaira McCowan is. Dupree-nek és Kelsey Mitchell-nek az idei évadban is vezérként kell húznia a gárda szekerét. Ha õk több minõségi segítséget kapnak, akkor elõrébb léphetnek.

A mérkõzések ÉLÕ STATISZTIKÁI a WNBA honlapján követhetõek. Itt a League Pass szolgáltatáson keresztül az elõképes közvetítésre is elõ lehet fizetni.

Hirdetés