Hirdetés
USA

Két mérkőzést pótolnak éjszaka a WNBA-ben:

:

Hirdetés

Hétfőről keddre virradóra két mérkőzést rendeznek a WNBA-ben.

Amikor az ismert bojkott miatt két játéknapról összesen hat meccset elhalasztottak, várható volt, hogy a hétfői pihenőnapokat is kihasználják a pótlásra. Ez egyben azt is jelenti, hogy lesznek duplázások is. A Minnesota Lynx és Los Angeles Sparks vasárnap után lép újra pályára, míg az Indiana Fever kedden is játszani fog.

A nap nyitó meccsén láthatjuk a tabellán a legjobb négy közé kerülésért még versenyben lévő Chicago Sky-t és a rájátszásért hajtó Indiana Fever-t. A két csapat között történtek játékosmozgások a napokban. Ami fontosabb azonban, hogy egyik oldal sincs jó formában. A Sky az elmúlt két meccsén hagyta el vesztesen a pályát, a Fever a legutóbbi három fellépése alkalmával. Mindkét együttest sérülések hátráltatják. Augusztus 22-én találkoztak a felek a buborékban és akkor 87-76-ra a Sky nyert.

A Minnesota Lynx – Los Angeles Sparks párosítás a WNBA egyik klasszikusa. Jelenleg a tabella harmadik és negyedikje találkozik, de a Lynx a közelmúlt két veresége miatt igencsak bajban van. Nyerniük kell, ha akarják a lépést tartani. Nneka Ogwumike kihagyja az összecsapást, de a Sparks még így sem esélytelen. látva a csapat formáját. A két alakulat első meccsét a buborékban 97-71-re nyerte a Sparks.

A presztízst nem kell részletezni. A Los Angeles Sparks és a Minnesota Lynx egymást követő két évben vívott ötmeccses, utolsó másodperces labdákkal eldőlő döntő párharcot. 2016-ban a Sparks, 2017-ben a Lynx ért fel a csúcsra. Előbb Candace Parker, majd Sylvia Fowles lett az MVP.

Menetrend, élő statisztika – szeptember 1., kedd

0:00 Indiana Fever – Chicago Sky
4:00 Minnesota Lynx – Los Angeles Sparks

Fotó: WNBA

Hirdetés