Hirdetés
Magyarország

Két mérkőzést rendeznek szombaton az élvonalban:

:

Hirdetés

Szombaton két mérkőzésre kerül sor a hazai élvonalban. Az eredetileg tervezett menetrend ugyan borult, de a naptárban maradt két összecsapás kifejezetten érdekesnek ígérkezik, miután közvetlen riválisok találkoznak.

18 órától összecsap a Ludovika-FCSM Csata és a VBW CEKK Cegléd. A Csata remek formába lendült, az elmúlt három mérkőzését megnyerte. A TFSE és a DVTK legyőzése után a ZTE elleni találkozó, mely nagyobb különbséget hozott, a következő feladatokra való felkészülésre is lehetőséget kínált. A védekezésre helyezte szerdán a hangsúlyt a Csata és Tursics Krisztián a találkozó után arról beszélt, hogy a csapat dobószázaléka egyelőre visszaesett tavalyhoz képest, amin javítani kell. Ugyanakkor a lepattanózásban jelentősen előreléptek. A Cegléd két vereség után a PEAC ellen javított szerdán. A ceglédiek minőségi játékosokat igazoltak, de a keret és a játék még formálódik. Legutóbb Ruják Nórával egészült ki a csapatuk. Azok után, hogy a DVTK-tól 71, a Vasastól 73 pontot kapott a CEKK, a PEAC-tól viszont 53-at és a védekezést Kostas Keramidas ki is emelte.

14 óra 30 perctől rendezik a PINKK-Pécsi 424 és a ZTE NKK találkozóját, amely komoly erőpróba lesz a feleknek. Egy hasonló képességű rivális ellen próbálhatják ki magukat. Mindkét gárda nyeretlen idén. Óriási a tét és nem csak az első győzelem megszerzése miatt. A tabella 11. és 12. helyezettje találkozik. Az eddig kirajzolódni látszó erőviszonyok alapján a kiesés elkerüléséért ez a két együttes futhat versenyt. A PINKK a négy meccséből három alkalommal már az első negyedben hátrányba került, ráadásul Daugilė Šarauskaitė hiánya miatt magas posztokon szűkös rotációval játszott. A ZTE is az első negyedekben szakadt le aktuális riválisaitól, ráadásul három meccs után 309 kapott ponttal rendelkezik. A 100 pont feletti átlag csökkentése az egyik kulcs a versenyképességhez.

Menetrend – október 17., szombat
14:30 PINKK-Pécsi 424 – ZTE Női Kosárlabda Klub
18:00 Ludovika-FCSM Csata – VBW CEKK Cegléd