Hirdetés
USA

Két nagy rangadót is hoz az éjszaka:

:

Hirdetés

Szombatról vasárnapra virradóra újabb három mérkőzés jön a tengerentúlon a WNBA 2020-as szezonjában.

A program 22 órakor a Connecticut Sun és a Minnesota Lynx összecsapásával indul. Másodszor találkoznak a felek. Először a szezonnyitó hétvégén 77-69-re nyert a Lynx. Azóta ők kikaptak a Seattle Storm-tól és verték a Chicago Sky-t. A Sun viszont nem nyert meccset. Sőt, mindössze 78 pontot átlagoltak a három fellépésük során. Náluk a kérdés, hogy DeWanna Bonner (27.3 pont, 10.3 lepattanó) és Alyssa Thomas (19.3 pont, 12.3 lepattanó) mellé ki fog felnőni, mert nincs még egy játékosuk, aki legalább nyolc pontot átlagolna. A Lynx most nem áll olyan nagy nevekből, mint korábban. A szervezettségük, a csapatjátékuk azonban a legjobb éveiket idézi.

Éjféltől jön a Washington Mystics és a Chicago Sky összecsapása. A derbi, amit nagyon sokan várnak itthon is. A Mystics még veretlen, míg a Sky csütörtökön szenvedte el első vereségét. Két kiemelkedően jól támadó gárda méri össze az erejét, ami látványos küzdelmet ígér. Elég a washingtoniak 15 triplájára gondolni, amivel verték a Seattle Storm-ot. A Mystics azonban a támadások mellett jól is védekezik. Mindössze 29%-al dobnak például ellenük triplákat a riválisaik. A Sky-nak az extra előre játék mellett bőven mutatkoznak hiányosságai, igaz tavalyhoz képest még így is fejlődtek védekezésben. Óriási teszt vár a játékosaikra. Valamennyire a jövőt is megmutathatja ez az este.

Hajnali két órától pedig érkezik a Seattle Storm és a Los Angeles Sparks csatája. Ezt a két gárdát rangsorolták a legmagasabban a rajt előtt. Azóta láttuk mindkét gépezetet megakadni. A Sparks a Sky-tól, a Storm a Mystics-től kapott ki. Ha szigorúan a neveket, a ligában eltöltött éveket és a különböző egyéni örökrangsorokat nézzük, akkor valóban a két legkomplexebb keret méri össze az erejét. Mindkét szakvezető arról beszélt a rangadó előtt, hogy hullámzó még a csapata játéka. Gary Kloppenburg, a seattle-i alakulat megbízott vezetője azt mondta, hogy a Washington ellen “túl nagy gödörben voltak” az első félidőben, ahonnan nem lehetett visszajönni. Derek Fisher, a Los Angeles-i együttes  szakvezetője pedig azt hangsúlyozta, hogy egyre jobban fognak kinézni, ahogy meglesz a ritmusok, de most még minden sikerért komolyan meg kell izzadniuk.

Menetrend

Augusztus 1., szombat
22:00 Connecticut Sun – Minnesota Lynx

Augusztus 2., vasárnap
0:00 Chicago Sky – Washington Mystics
2:00 Seattle Storm N – Los Angeles Sparks

Hirdetés