Hirdetés
Archivum

Két papírforma, egy meglepetés – Európa Kupa negyeddöntõk:

:

Hirdetés

A papírformának megfelelõen a továbbjutott az Orenburg és a Sony Athinaikos az Európa Kupa csütörtöki negyeddöntõi során, míg hatalmas meglepetésre Franciaországban diadalmaskodott a TV Saarlouis Royals, ezzel a német nõi kosárlabdázás visszaírta magát Európa térképére.

Az Orenburg 7 pontos ciprusi sikere után nyugodtan várhatta a visszavágót. A nyugalom azonban csak az elsõ negyed évégig tarthatott, ekkora ugyanis ledolgozta hátrányát a K.V. Imperial AEL. A második negyedben 27 – 37-nél már tízzel mentek a ciprusiak, akik ezzel továbbjutásra álltak. A csoda azonban nagyjából eddig tartott, az oroszok a szünetre 5 pontosra faragták a különbséget.

A harmadik negyedben még egyszer 38 – 47-nél fellángoltak a vendégek, de igazából az Orenburg ekkor már kezében tartotta az irányítást. A negyedik negyedben 51 – 51-nél befogták ellenfelüket az oroszok, majd le is hagyták a ciprusiakat, a vége 66-61 lett. Megérdemelt az orenburgi továbbjutás.

Nadezsda Orenburg – K.V. Imperial AEL 66-61
Továbbjutott az Orenburg 137-125-ös összesítéssel.

A Dinamo Moszkva és a Sony Athinaikos találkozója egyértelmûen alakult a múlt héten, akkor 24 ponttal nyertek a görögök, akik csütörtökön Moszkvában 10 perc játék után még 18 pontot adtak hozzá a különbséghez. A találkozón a hazaiaknak még egy szoros eredmény elérésére sem volt esélyük.

Dinamo Moszkva – Sony Athinaikos 66-78
Továbbjutott a Sony Athinaikos 162-126-os összesítéssel.

A nap kimagaslóan legérdekesebb összecsapása a Mondeville és a Saarlouis Royals összecsapása volt. Mivel a franciák csak 3 pontos vereséget szenvedtek Németországban, egyértelmûen õk tûntek az esélyesebbnek.

A második mérkõzés azonban akkora fordulatot hozott, amit nemzetközi szinten ritkán tapasztalhatunk. Történt ugyanis, hogy a harmadik negyed közepén még a várakozásoknak megfelelõen 47-40-re vezetett a Mondeville. Ekkor azonban megindultak felfelé a németek, a játékrész végén 49-50-nél már nálunk volt az elõny, egy 9-0-s futást követõen 7 perccel a negyedik negyed vége elõtt pedig már 49-59-re, azaz 10 ponttal vezettek. Innen már nem volt visszaút a lelkileg teljesen összeomló franciáknak.

A Saarlouis Royals így komoly nemzetközi tapasztalat és ismert játékos nélkül játszik elõdöntõt a második számú európai kupasorozatban. Ha a legendás Wuppertal sikerei még messze is vannak, talán valami elindult a németeknél. Mondani sem kell, mennyire fontos lenne a szakágnak, ha ez nem egy egyszeri fellángolás lenne.

USO Mondeville – Saarlouis Royals 59-67
Továbbjutott a Saarlouis Royals 133-122-es összesítéssel.

Hirdetés