Hirdetés
Magyarország

Két párosítás már ismert a bajnoki negyeddöntőben:

:

Hirdetés

Egy mérkőzést leszámítva szombaton lezárult a bajnoki alapszakasz, így két negyeddöntős párosítás már ismertté vált.

A Sopron Basket és az Atomerőmű KSC Szekszárd mérkőzése maradt az alapszakaszból. Ezt március 19-én, 16 óra 30 perctől rendezik. A Sopron egy, a Szekszárd két vereséggel rendelkezik, tehát matematikailag még nyitott az első hely sorsa. A két csapat decemberi szekszárdi összecsapását 90-74-re nyerte a címvédő Sopron Basket.

A harmadik pozícióban biztosan az NKA Universitas PEAC zárt, amely 80-69-re verte a Szekszárdot. Az UNI-Győr – MÉLY-ÚT eközben 90-57-re múlta felül a Ludovika-FCSM Csatát, így befutott a negyedik helyre. A DVTK a papírformának megfelelően 95-44-re kiütötte a PINKK-et, de azzal, hogy két közvetlen riválisa nem botlott, így maradt az 5. pozícióban.

A Csata biztos hatodik helyezettként várta a szombati játéknapot. A Vasas Akadémia 65-55-re legyőzte BKG PRIMA Szigetszentmiklóst, bebiztosítva a 7. helyét. A Vasas győzelme azt jelentette, hogy a TFSE-MTK és az ELTE-BEAC Újbuda ki-ki mérkőzést vívott. A két csapat őszi találkozóját 10 ponttal nyerte a BEAC, így ezt kellett védenie. Hatalmas hajrával azonban 79-67-es győzelmet aratott a TFSE és ezzel fellépett a 8. helyre.

Az alsóházi rájátszásban az ELTE-BEAC Újbuda, a VBW CEKK Cegléd, a BKG PRIMA Szigetszentmiklós és a PINKK Pécsi 424 küzdhet meg.

A negyeddöntők párosításai:

Sopron Basket/Atomerőmű KSC Szekszárd – TFSE-MTK
Sopron Basket/Atomerőmű KSC Szekszárd – Vasas Akadémia
NKA Universitas PEAC – Ludovika-FCSM Csata
UNI-Győr – MÉLY-ÚT – DVTK

Tabella

Hirdetés