Hirdetés
Archivum

Két tizedes bronzérem:

:

Hirdetés

Két tizedmásodperccel a lefújás elõtt vette át a vezetést a Zalaegerszeg a bronzéremért vívott párharc mindent eldöntõ harmadik összecsapásán. A mérkõzésen végig a vendég szegediek vezettek, a lefújás pillanatában mégis a ZTE ünnepelhette fennállása legnagyobb sikerét.

A Magyar Bajnokságban a harmadik helyért folytatott párharcban a ZTE és a Szeged között 1-1-es állásról következett hétfõn este a bronzérem sorsát eldöntõ harmadik összecsapás. A zalaegerszegi találkozó elõtt mindkét fél hozta hazai pályán a gyõzelmet. Ezúttal azonban nem úgy indult a csata, hogy megszakad a sorminta.

A Szeged pillanatok alatt elhúzott Zserzserunova duplájával és Szazonenko triplájával 0-5-re. Az elsõ negyedben görcsösen játszott a ZTE, amit maradéktalanul kihasználtak a vendégek. A játékrész végére a szegediek így 13-24-es elõnyre tettek szert.
 

A második negyed elsõ felében állandósult a 11 pontos differencia, 5 perccel a szünet elõtt még 19-30-ra vezettek a vendégek. Az ezt követõ két percben azonban Czukor, Zsovár, Page és Szalay is betalált a gyûrûbe a hazaiaktól, így 27-30-ra zárkózott fel a ZTE. A folytatásban már látótávolságon beül maradt a házigazda. A félidõben 34-36 állt az eredményjelzõn.

A harmadik negyed úgy indult, mint az elsõ. Ismét a Szeged bizonyult élesebbnek és 5 perc játék után Roglics találatát követõen 40-50-re léptek el. A hazaiak elõtt tehát ismét adott volt a feladat, hogy 10 pontról visszajöjjenek. A harmadik etap végéig erre nem került sor. A negyed szakasz 48-54-rõl kezdõdött.

A negyedik periódus elején Zserzserunova duplája után még 50-56-ra ment a Szeged. Innentõl kezdve azonban igazi drámának lehettünk szemtanúi. 56-56-nál kiegyenlített a ZTE, majd Laklóth triplájával 56-59-re ismét elléptek a vendégek. Nem sokáig tartott azonban a kék mezesek öröme, 59-59-nél megint egyenlõ állást jegyezhettünk fel. Ekkor már alig 2 perc volt vissza a mérkõzésbõl. Szazonenko két büntetõje után 59-61-re ismét a vendégek jártak elõrébb. Szélesy azonban gyorsan egyenlített, így 61-61-rõl indult az utolsó perc.

Az utolsó 40 másodpercben a zalaegerszegi támadásnál Page rontott és jöhettek a vendégek. A Szeged a hátralévõ idõben azonban már nem talált a gyûrûbe. A zalaegerszegiek ellenben még egyszer eredményesek voltak. Két tizedmásodperccel a játékidõ vége elõtt Zsovár dobása ért célt. A mérkõzésen elõször vezetett a ZTE, de ezzel megszerezte a harmadik helyet. Gáll Tamás együttese fennállása során elõször szerzett bronzérmet a bajnokságban.


Eredmény


ZTE NKK – Mediteam Szeged 63-61 (13-24, 21-14, 14-16, 15-7)

Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc végeredménye 2-1 a ZTE NKK javára.

Hirdetés