Hirdetés
3x3

Két tornán is szurkolhatunk 3×3-as válogatottunknak:

:

Hirdetés

Mozgalmas napok előtt állnak a 3×3-as válogatottunk játékosai. Ausztriában és Franciaországban is rangos tornán szerepel egy-egy négyesünk. Földi Attila szövetségi kapitánnyal korábban részletes interjút készítettünk a belgrádi torna tapasztalatairól és a hétvégével kapcsolatos várakozásairól.

Az ausztriai St. Pölten-ben Böröndy Vivi, Farkas Petra, Hegedűs Janka és Jáhni Zsófi lép pályára. Ez egy nyolccsapatos erőfelmérő. A mieink Ausztria U23-as és Hollandia U24-es együttesével, illetve Japán válogatottjával mérik össze az erejüket. Az osztrák U23-as csapat elleni találkozó olyan szempontból is pikáns, hogy  velük majd az U23-as válogatottunk a Nemzetek Ligájában is találkozik. A másik ágon az osztrák, a holland és a szlovák felnőtt válogatott, illetve Japán “2”-es csapata kapott helyett.

A magyar csapat csoportmérkőzései:

Június 17., péntek
13:40 Ausztria U23 – Magyarország
15:45: Hollandia U24 – Magyarország
18:40 Magyarország – Japán 1

Franciaországban a voiron-i Big Twelve tornán Papp Dia, Pusztai Petra, Tóth Franka és Tóth Orsi szerepel. Pénteken és szombaton is lesz egy-egy torna csoportkörrel, elődöntőkkel és döntővel. A csoportellenfelek a pénteki napon Franciaország 1-es csapata, Kanada és Mongólia lesznek. A 12 csapatos közvetlen világbajnoki felkészülési tornának számító eseményen az A-csoportban Portugália, USA, Olaszország 2, Új-Zéland, a B-csoportban Franciaország 2, Spanyolország, Olaszország és Anglia szerepel pénteken. A szombati sorsolást a későbbiekben készítik el.

A magyar csapat csoportmérkőzései:

Június 17., péntek
14:40 Magyarország – Kanada
17:40 Magyarország – Franciaország 1
19:35 Mongólia – Magyarország

Hirdetés