Hirdetés
Archivum

Két vereség, egy gyõzelem a török válogatott mérlege:

:

Hirdetés

A hétvégén újabb rangos felkészülési tornára került sor, melyen négy EB selejtezõre készülõ válogatott mérte össze az erejét. Törökországban, a Konya kupán a hazai válogatott mellett, Olaszország, Lettország és Szlovákia legjobbjai vettek részt. A tornán bebizonyosodott, hogy EB selejtezõbeli ellenfelünk Törökország, jó játékerõt képvisel, de egyáltalán nem verhetetlen alakulat.

A nyitó napon a törökök a szintén EB részvételrõl álmodó olaszokkal találkoztak. Az összecsapáson egy félidõn át fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a harmadik és fõleg a negyedik negyedben az olaszok átgázoltak a hazaiakon. A vége 67-51 lett. A törököknél a várakozásoknak megfelelõen Mehtap Gezer (10 pont), Birsel Vardarli és Bahar Caglar (9-9 pont) bizonyultak a legjobbnak.

A mérkõzés érdekesebb statisztikai adatai közé tartozik, hogy a törökök mindössze 26 mezõnykísérletig jutottak el és ebbõl csak 12-t értékesíttek. A lepattanó csatát pedig 37-23-ra nyerték az olaszok.

A nap másik mérkõzésén Lettország 11 ponttal gyõzte le Szlovákiát.

Eredmények – 1. nap

Szlovákia – Lettország 73-84
Törökország – Olaszország 51-67

A második napon a törökök a szombathelyi tornán általunk is látott szlovák válogatottal mérték össze erejüket.  A török publikum szinte ugyanolyan találkozót láthatott, mint a magyar Szombathelyen. Az elsõ másfél negyedben elhúztak a hazaiak és sokáig magabiztosan vezettek. A harmadik 10 percben szívós munkával fordítottak és 1 pontos elõnyre tettek szert a vendégek. A negyedik negyedben pedig mindegyik gárda 16-16 pontot ért el, így 70-69-re nyertek a szlovákok.

Ekkor a törököknél Ceyda Kozluca (14 pont) és Birsel Vardarli (13 pont) termelték a pontokat.

A nap másik összecsapásán az olaszok 2 ponttal verték a letteket.

Eredmények – 2. nap
 

Olaszország – Lettország 68-66
Törökország – Szlovákia 69-70

A harmadik napon törökök a lettekkel találkoztak. A hazaiak hamar nagy elõnyre tettek szert, melybõl a félidõre 8 pont meg is maradt. A folytatás kiegyenlített játékot hozott, ahol helyenként felzárkóztak a lettek, de fordítani nem tudtak. A vége 69-67-es török siker lett.

A leendõ riválisunknál ekkor a három legismertebb játékos, Birsel Vardarli (11 pont), Esmeral Tuncluer és Bahar Caglar (10-10 pont) bizonyultak a legjobbnak.

A nap másik találkozóján az olaszok átgázoltak a szlovákokon.

Eredmények – 3. nap
 

Olaszország – Szlovákia 71-54
Törökország – Lettország 69-67

A tornát Olaszország nyerte veretlenül.

Hirdetés