Hirdetés
Archivum

Kétharmadánál jár a Junior Kiemelt Bajnokság alapszakasza:

:

Hirdetés

A válogatott szünetben érdemes egy rövid kitekintést tenni a Juniorok Kiemelt Bajnokságára. A két csoportban összesen 12 csapat részvételével zajló sorozat alapszakasza a kétharmadánál tart. Az együtteseknek 6-7 lejátszott mérkõzésük van.

Tabella

A-csoport

B-csoport

A lebonyolítás az olvasóink számára biztosan ismert, de mindig hasznos röviden összefoglalni. A december 15-én záruló alapszakaszt követõen januártól a rájátszással folytatódnak a küzdelmek. A kiemelt csoportok 1-4. helyezettjei kerülnek a „Piros” csoportba. A csapatok az alapszakasz egymás elleni mérkõzéseinek eredményeit magukkal viszik a rájátszásba. A csoportok 5-6. helyezettjei a „Fehér” és „Zöld” csoportokban, a regionális csoportok gyõztesei ellen folytatják a küzdelmet. A Piros csoport elsõ hat helyezettje alanyi jogon résztvevõje lesz a márciusi nyolcas döntõnek. A 7. és 8. pedig a „Fehér” és a „Zöld” csoport gyõztesével vív kuparendszerû párharcot.

Az A-csoportban a 25.3 pontot átlagoló Kiss Angelika vezette DVTK Akadémia veretlenül menetel. Mögötte a PEAC-Kosárlabda Akadémia Pécs és a Vasas Akadémia vezeti az üldözõbolyt. A két gárda éppen vasárnap vív majd rangadót Pasaréten, ahol a gyõztes komoly lépéselõnybe kerülhet. Az elõbbiekben kiemelt három alakulat a mutatott teljesítmény és a statisztikák alapján valamivel elõrébb jár riválisainál ebben a hatosban. A negyedik helyre a 3 gyõzelemmel és 4 vereséggel rendelkezõ szekszárdiaknak van a legnagyobb esélyük. Különösen a szombati bravúr fényében, amikor a PEAC-ot tudták felülmúlni kilenc ponttal. A Török Flóris – Törekvés SE és a BEAC -Újbuda Kosárlabda Akadémia gárdájától az elõrelépéshez már komoly bravúrokra lenne szükség.

A B-csoportban a Csata DSE és a Kecskeméti KC versenyfutása rajzolódott ki. Mindkét gárda 6 gyõzelemmel és 1 vereséggel rendelkezik. Az eddigi egyetlen egymás elleni meccsüket október végén a kecskemétiek nyerték. Könnyen lehet, hogy az elsõ helyrõl sorsáról a december 12-re kiírt csoportrangadó dönt majd a felek között. A két élcsapattal tartja a lépést a 4/2-es mutatóval rendelkezõ Széchenyi KA. Esetükben azonban érdemes kiemelni, hogy eddig egyszer mérkõztek a Csatával, míg a Kecskeméttel még egy alkalommal sem. A Soproni Darazsak Akadémia a negyedik 3 gyõzelemmel és 4 vereséggel. Ugyanakkor a soproniak már kétszer játszottak a Kecskeméttel és egyszer a Csatával is. Amennyiben a többi rivális ellen nem botlanak, még elõrelépés is várható. A Nyíregyháza és a Szolnok úgy tûnik, hogy idén valamivel nagyobb lemaradásban van.

Az egyéni statisztikákat figyelve Kiss Angelika ponterõs teljesítményét már kiemeltük. A DVTK Akadémia centere a 25.3-as pontátlaga mellett meccsenként 11.6 lepattanót jegyez. A VAL teljesítmény-indexe szintén neki a legmagasabb 39.34-es átlaggal. A pontátlagokat tekintve Baczuk Virág (Szolnoki MÁV SE) és Szirony Dorina (Széchenyi KA) is 18-18-as értékkel rendelkezik. A VAL-mutatóban Boros Júlia (Csata DSE) 21.14-es és Horváth Fruzsina (Csata DSE) 20.83-as átlaggal követi Kiss Angelikát. A lepattanókat tekintve Vég-Dudás Anna (DVTK Akadémia) vezeti az egyéni statisztikákat 12.57-es átlaggal. A gólpasszok terén Szûcs Luca (PEAC – Kosárlabda Akadémia Pécs) a listavezetõ 4.71-es átlaggal, míg a szerzett labdákat nézve Kurtz Kamilla (Kecskeméti KC), illetve Dobos Kíra (Török Flóris – Törekvés SE) és Boros Berta (Vasas Akadémia) szerepel a rangsor élén egyaránt 4-es átlaggal.

További információk az MKOSZ vonatkozó aloldalán találhatóak.

Hirdetés