Hirdetés
Archivum

Kéthetes edzõtábor után, kínai túra elõtt a szerb válogatott:

:

Hirdetés

A hétvégén lezárult a szerb válogatott kéthetes összetartása Zlatibor városában. A csapat hamarosan útra kel Kínába, ahol a házigazda mellett Ausztráliával és Argentínával vív körmérkõzéseket különbözõ helyszíneken.

Fotó: KSS.rs

Fotó: KSS.rs

A Szerb Kosárlabda Szövetség hivatalos honlapján Marina Maljkovic szövetségi kapitány értékelte a kéthetes közös munkát, melyen Jelena Milovanoviæ, Sonja Petroviæ, Nevena Jovanoviæ, Sa¹a Èaðo, Aleksandra Crvendakiæ, Dragana Stankoviæ, Kristina Topuzoviæ, Sanja Mandiæ, Maja ©koriæ, Ivana Brajkoviæ, Aleksandra Stanaæev, Jovana Popoviæ, Tijana Cukiæ, Aleksandra Raèiæ és Ana Radoviæ összeállításban dolgozott a csapat.

„A cél az volt, hogy az új játékosokat beépítsünk a rendszerbe, formába hozzuk õket és építsük a kémiát. Elégedett vagyok a játékosaim munkájával és hozzáállásával. Most rajtuk a sor, hogy megmutassák mit tudnak a kínai tornán.” – kezdte értékelését az edzõnõ. A szerb válogatott Sonja Petrovic és Jelena Milovanovic, illetve Marina Maljkovic nélkül kel útra Kínába. Ahogy arról hírt adtunk, a csapat hétfõn elnöki fogadáson vett részt Aleksandar Vucic államfõnél. Az elutazás elõtt pedig még a Belgrádban edzõtáborozó sanghaji együttessel játszik két zártkapus meccset a 2015-ös Európa-bajnok.

„A kínai torna meg fogja mutatni, hogy min kell dolgoznunk a következõ egy évben. Ez egy új válogatott. Nincsen varázspálcám és nem fogok üres ígéreteket tenni. Munka, elszántság, küzdõszellem, büszkeség – ezekre építettünk és ezek hozták el azt a két érmet. Most újra az elejérõl kezdtük az építkezést.” – hangsúlyozta Maljkovic a többször is hangoztatott gondolatait, hogy nem szabad a korábbi sikerekbõl kiindulni.

Szerbia 2019-ben Lettországgal közösen rendezi a nõi kosárlabda Európa-bajnokságot. Ez azt jelenti, hogy mivel a szerbek nem kvalifikálták magukat a szeptemberi Világbajnokságra, így a kontinenstornáig tétmeccseket nem vívnak. „Ez a hátralévõ év nagyon gyorsan el fog menni. Nincs sok alkalmunk a közös munkára és meccseket játszani. Minden lehetõséget ki kell használni, hogy gyakorolhassunk, megtaláltjuk a gyõztes formát és azt a 12 játékost, akikre számíthatunk az Európa-bajnokságon.” – jelentette ki Maljkovic, majd a hosszabb nyilatkozatát az alábbi gondolatokkal zárta:

„Mindenkinek tudomásul kell vennie, hogy hogy ez egy új generáció, nem az a csapat, amelyik érmeket nyert. A hazai bajnokságban nincs minõség, mindenki külföldön játszik. Amikor 2011-ben munkába álltam, a csapat magja egy klubra épült. Most nincs mód hasonló építkezésre. Még azt sem tudom, hogy novemberben fogunk-e találkozni.” – összegzett az edzõnõ.

Hirdetés