Hirdetés
Archivum

Kétpontos hátrányból lép pályára a Szekszárd a Hatay otthonában:

:

Hirdetés

Szerdán magyar idõ szerint 16 órától a Hatay otthonában lép pályára az Atomerõmû KSC Szekszárd a nõi kosárlabda Európa Kupa rájátszásának harmadik fordulójában. A párharc elsõ meccsén 76-74-es török siker született, ettõl függetlenül teljesen nyílt még a továbbjutó kiléte. A klub beharangozója ITT látható. Az alábbiakban a szerkesztõségi felvezetésünk olvasható.

ÉLÕ VIDEÓ ITT

Kifejezetten jó meccset játszott a két csapat múlt héten szerdán. Magas hõfokú, nagy iramú találkozó volt. Jól kezelte a tétet a Szekszárd és azzal is meg tudott birkózni, hogy a török csapat rutinos légiósai minden tapasztalatukat igyekeztek bevetni, hogy kizökkentsék a mieinket. Ugyanazt lehet írni a két pontra, mint a Sleza Wroclaw elleni párharc kapcsán az öt pontra. Ezen a szinten ez nem különbség.

Gyakorlatilag ismét kiemelhetõ, hogy egy meccsen idegenben fog eldõlni a továbbjutás. Ugyanúgy, mint Lengyelországban, felszabadultan teher nélkül játszhat a Szekszárd. Zeljko Djokic együttese rendkívül jó versenyzõi adottságokkal rendelkezik. Kifejezetten erõs saját csarnokát elhagyva is, téthelyzetben, ha lehet így fogalmazni, még kiemelkedõbben teljesít.

Az elsõ meccs statisztikáját tekintve elmondható, hogy nem csak a számszerû eredményben, de a többi mutatóban sem volt nagy különbség. Mindkét csapat találhat kapaszkodót. A Szekszárd elsõsorban azt a periódust, amikor 50-37-re sikerült ellépni. Jó védekezésre építve ekkor lettek szerzett labdák, tudott indulni a Szekszárd és távolról is betalált. A Hatay elsõsorban az utolsó 10-12 percre építhet, amikor Courtney Paris adottságait igazán ki tudták használni.

Szándékos a párhuzam a bevezetõben a lengyelországi meccsel, hiszen az ott mutatott erények jelenthetik a siker kulcsát a Hatay otthonában is. Wroclaw-ban a 20 szekszárdi triplakísérletbõl 10 utat talált a gyûrûbe. Ezen felül a lepattanócsatában riválisa fölé kerekedett a Szekszárd és jóval kevesebb eladott labdája volt. Nem szabad elfelejteni, hogy a Hatay hazai pályán a rájátszásban már kapott ki. Akkor 5 pontos oroszországi gyõzelemük után a Krasznojarszktól 2 ponttal alulmaradtak hazai környezetben. Akkor az oroszok is extrán tripláztak, illetve volt 10 szerzett labdájuk. Bár Paris ellenük is villogott, de csapatszinten 59 mezõnykísérletébõl mindössze 22 lett sikeres a törököknek.

Egyik csapatot sem a mély rotáció jellemzi. Maja Erkic kiválásával az elsõ meccsen Zeljko Djokic hét játékost forgatott, míg a törökök nyolcat. Igaz, náluk a hazaiaknak csak részfeladatok megoldása jutott. Ennek megfelelõen az is nagy kérdés lesz, hogy belemennek-e a csapatok egy ugyanolyan magas hõfokú találkozóba, mint múlt héten. Összességében a Szekszárd esetében döntõ lehet, hogy a védekezés olyan jól mûködjön, mint az elsõ meccs harmadik negyedében és jó értelemben vett keménységgel meg tudja akadályozni az ellenfelet a palánk alatti fölénye érvényesítésében.

Hirdetés